Selectați pagina

Un bărbat și-a recăpătat vederea cu ajutorul unui ochi bionic

Un bărbat și-a recăpătat vederea cu ajutorul unui ochi bionic

ochiChirurgii din Manchester au realizat primul implant din lume al unui ochi bionic pentru un pacient diagnosticat cu degenerescenţă maculară legată de vârstă (DMLV), o afecţiune care reprezintă principala cauză de orbire în ţările dezvoltate, scrie playtech.ro.

Ray Flynn, în vârstă de 80 de ani, suferea de această afecțiune, care provoacă pierderea totală a vederii centrale. Pacientul foloseşte în prezent un implant retinian, care transformă în imagini înregistrările video realizate de o cameră video miniaturală ataşată de ochelarii săi, potrivit BBC.

Folosind noul implant şi tehnologia asociată acestuia, pacientul poate să urmărească fără probleme direcţia de deplasare a unor linii albe pe ecranul unuicomputer. De asemenea, el poate să vadă fără probleme siluetele umane şi formele obiectelor. Ray Flyn s-a declarat încântat de acest implant şi speră că, în timp, acesta îi va ameliora vederea suficient de mult pentru a-l ajuta în activităţile sale zilnice, precum grădinăritul şi mersul la cumpărături.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.