Selectați pagina

Un avocat parlamentar susţine că este necesară crearea unei instituţii de reeducare a copiilor delicvenţi

Un avocat parlamentar susţine că este necesară crearea unei instituţii de reeducare a copiilor delicvenţi

 

copii internatAvocatul parlamentar pentru drepturile copilului, Tamara Plămădeală, şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu respectarea drepturilor copilului în Republica Moldova, informează MOLDPRES.

Ombudsmanul a opinat în cadrul unei conferinţe de presă că există lacune în ceea ce priveşte protecţia socială a copiilor orfani, accesul la studii, protecţia copilului împotriva abuzului, lezarea dreptului unor copii de a avea o familie, ocrotirea sănătăţii copilului, justiţia pentru copii.

Potrivit lui Plămădeală, în ţară este necesară realizarea unui program de prevenire a infracţiunilor în rîndurile minorilor.

Totodată, este nevoie de a crea o instituţie specializată în reeducarea şi resocializarea copiilor, care au comis infracţiuni, dar care nu pot fi atraşi la răspundere penală.

Protoiereul Victor Pleşca, preşedintele Comisiei sinodale pe probleme morale şi sociale din cadrul Mitropoliei Moldovei, a menţionat că “sînt gata să construiesc pe lîngă biserică o casă pentru copii orfani, dar unde sînt acei sponsori ca să mă ajute? Sfîntul Vasile a fost cel care a creat spitale şi case de copii pe lîngă biserici. În primul rind, trebuie să punem accent pe viitorul copiilor noştri”, a menţionat preotul.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке