Selectați pagina

Un alt fel de război biologic: Turcia încearcă să trimită migranți infectați cu coronavirus în Grecia

Un alt fel de război biologic: Turcia încearcă să trimită migranți infectați cu coronavirus în Grecia

Forțele elene sunt în alertă sporită, după ce, potrivit unor informații, Turcia s-ar pregăti să dea drumul unui nou val de migranți în Europa.

Oficialii de la Atena spun că se tem că refugiații infectați cu coronavirus s-ar afla printre refugiații din noul val, relatează Active News

Oficialii guvernamentali greci contactați de Voice of America au declarat că au informații potrivit  cărora autoritățile turce mută grupuri de refugiați din zone interioare îndepărtate spre țărmurile vestice ale Turciei, unde traficanții i-ar putea duce, în secret, pe insulele grecești, la doar câțiva kilometri distanță.

De aceea, Garda de coastă a Greciei, Forțele Aeriene și Marina au sporit în ultimele zile patrulele de-a lungul căii navigabile din Marea Egee care desparte Grecia și Turcia. Potrivit sursei citate, autoritățile elene anticipează ceea ce ei numesc o încercare organizată a regimului de la Ankara de a împinge mii de solicitanți de azil în Europa.

Duminică, mai multe publicații elene scriau că Turcia ar avea în vedere un astfel de plan, în speranța că astfel va exercita o nouă presiune asupra Europei, pusă deja la pământ de pandemia de coronavirus, pentru a obține ajutor financiar. Dar șși pentru a provoca pe continent o nouă criză a migrației.

La sfârșitul lunii februarie, Turcia a lansat un atac asimetric împotriva Greciei, la granița terestră din Evros, ajutând zeci de mii de imigranți să intre în Grecia în mod ilegal.

Odată cu răspândirea coronavirusului în lagărele de migranți din partea turcă a graniței, amintește site-ul Greek City Times, majoritatea covârșitoare a imigranților ilegali au fost trimiși din zona de graniță, înapoi în orașele în care au trăit până atunci. Oricât de incredibil ar părea, totul duce la concluzia că statul turc a orchestrat în mod conștient un atac indirect cu război biologic împotriva Greciei, scrie sursa amintită.

La începutul lunii trecute, migranți sirieni au acuzat armata turcă că i-a forțat practic să treacă frontiera greacă.

„Ne-au lăsat pe malul râului și ne-au spus: ‘Duceți-vă!’ Ne-au lăsat singuri. A fost armata turcă”, a mărturisit agenției franceze de presă Taisir, un sirian de 23 de ani, care s-a refugiat acum cinci ani de la Damasc la Istanbul.

Sursa: https://www.voanews.com/europe/greece-fears-turkey-plans-send-streams-migrants-infected-coronavirus-europe

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *