Selectați pagina

Ultimul stat membru al UE care refuză complet islamul şi nu permite nici o singură moschee

Ultimul stat membru al UE care refuză complet islamul şi nu permite nici o singură moschee

Slovacia este ultimul stat membru al UE fara o singura moschee, raporteaza TRT World. Incercarile anterioare de construire a unei moschei au fost oprite de politicieni.

Tara nu recunoaste Islamul ca fiind o religie si are doar cateva mii de locuitori musulmani. Islamul nu trebuie, si nu poate fi, predat in scoli, iar cei 5.000 de musulmani, majoritatea europeni, care locuiesc in tara, nu sunt recunoscuti oficial. Acestia reprezinta doar 0,1% din populatie.

In 2007, politicienii au schimbat legile tarii, astfel incat erau obligatorii 20.000 de semnaturi din partea membrilor pentru a fi recunoscuti de stat. In 2017, acestia au dublat numarul de semnaturi necesare.

A nu fi recunoscut oficial prezinta dificultati majore pentru grup. Printre altele, nu li se permite sa aiba lideri religiosi oficiali, sa desfasoare casatorii musulmane sau sa primeasca contributii financiare de la stat, drepturi pe care alte 18 religii recunoscute le au.

Conform anumitor politicieni ai tarii, Islamul este o amenintare grava.

„Islamizarea incepe cu kebab, iar in Bratislava a inceput deja. Deci, intelegeti ce ar putea fi în 5-10 ani „, spune deputatul Andrej Danko.

„Fiecare om normal european, crestin sau ateu se teme de aceasta creatie pedofila satanica a diavolului”, a spus un alt parlamentar critic.

Potrivit TRT, situatia a fost si mai complicata pentru musulmanii tarii in legatura cu valul de solicitanti de azil din 2015. Slovacia a folosit atunci absenta moscheilor ca argument pentru a nu accepta nici un migrant.

Canalul de televiziune sustine, de asemenea, ca Slovacia incalca legile privind drepturile omului din UE prin faptul ca nu permite construirea de moschei.

Sursa: https://voiceofeurope.com/2018/11/terror-free-slovakia-completely-refuses-islam-and-wont-allow-a-single-mosque/

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *