Pe baza studiilor sale timp de 20 de ani privind integrarea si asimilarea, profesorul olandez de sociologie Ruud Koopmans a ajuns la concluzia ca musulmanii sunt mai greu de integrat decat alte grupuri de migranti.

Ruud Koopmans sustine no Western country has managed to successfully integrate Muslims. ca nici o tara occidentala nu a reusit sa integreze cu succes musulmanii.
„Musulmanii sunt mult mai rai la integrare decat alte grupuri de migranti si nu exista nici o indoiala ca in majoritatea celorlalte grupuri de imigranti vedem progrese importante de la o generatie la alta. Desi nu este complet absent la musulmani, schimbarea este mult mai lenta”, a declarat recent ziarului danez Berlingske .

Aproximativ 65% dintre musulmanii turci si marocani din sase tari europene considera ca regulile religioase sunt mai importante decat legea seculara a tarii in care traiesc.

Musulmanii se considera separati de alte grupuri non-musulmane si se abtin de la o interactiune mai ampla cu cei din afara religiei lor. Interpretarea fundamentalista a Coranului, care este cartea predominanta a musulmanilor, impiedica integrarea lor in tarile occidentale.

Si pana la 50% dintre musulmanii din Europa au credinte fundamentaliste. In contrast, proportia fundamentalistilor in randul crestinilor este mult mai mica, la mai putin de 4%, potrivit datelor lui Koopmans.

„In concluzie, lumea islamica ramane in urma fata de restul lumii atunci cand vine vorba de democratie, drepturile omului si dezvoltarea economica si politica”, a spus Koopmans la Berlingske, atribuind asta la opiniile conservatoare cu privire la rolul femeilor, investitiile reduse in educatia copiilor si propaganda fundamentalista.

„Principala problema este ca multi musulmani si, la nivel global, multe tari musulmane interpreteaza Islamul. Adica, intr-un mod care bazic afirma ca, Coranul si Sunna trebuie luate literal si ca felul in care a trait profetul in secolul al VII-lea trebuie sa fie masura pentru modul in care musulmanii ar trebui sa traiasca in secolul 21„.
„O astfel de marca a islamului este, in primul rand, o amenintare la adresa pacii mondiale. In al doilea rand, aceasta impiedica integrarea „, a concluzionat Koopmans.

Sursa: https://voiceofeurope.com/2019/03/dutch-professor-no-western-country-has-managed-to-successfully-integrate-muslims/