Selectați pagina

Ultima oră: Starea de alertă, modificată înainte de alegerile din România. Ziua votului FĂRĂ RESTRICȚII

Ultima oră: Starea de alertă, modificată înainte de alegerile din România. Ziua votului FĂRĂ RESTRICȚII

Guvernul Orban modifică, în ultima ședință înainte de alegeri parlamentare, hotărârea de guvern privind starea de alertă. Principalele două modificări se referă la redeschiderea piețelor și eliminarea restricțiilor de circulație în ziua alegerilor, inclusiv în localitățile carantinate.

„Acum avem ședință în care vor adopta hotărârea privind deschiderea piețelor cu reguli. Măsura intră în vigoare de când se publică în Monitorul Oficial. Măsura de purtare a măștii în aer liber se va prelungi, vom stabili acest lucru în următoarele zile”, a spus premierul Orban, conform Știripesurse.

“Hotărârea CNSU a trecut și în cadrul ei sunt două măsuri principale. Una în privința piețelor care vor fi redeschise accesului publicului, cu condiția emiterii unui ordin comun al ministrului Sănătății, ANSVA și Ministerul Lucrărilor Publice în privința măsurilor de siguranță care vor fi aplicate în interiorul piețelor. A doua măsură este pentru ziua votului, unde avem două situații. Pentru toți cetățenii care merg la vot există libertatea de deplasare între 5 dimineața, în data de 6 decembrie și 1 dimineața în data de 7 decembrie. Pentru alegeri, observatorii și personalul tehnic care participă la vot vor avea dreptul să circule.

Pentru zonele sub carantină se va emite o reglementare similară care prevede aceste excepții. Indivizii care sunt carantinați sau izolați la domiciliu solicită urna mobilă”, a explicat Raed Arafat, în ședința de Guvern.

Sorin Roșca Stănescu a comentat acțiunea cu piețele încă de ieri: “Trăim sub semnul lui tam-nesam”

“Trăim sub semnul lui tam-nesam.Tam-nesam, Ludovic Orban a închis toate piețele. Tam-nesam, președintele Klaus Iohannis a anunțat că se redeschid. Fix înaintea alegerilor. Polițistul rău și polițistul bun. Tam-nesam, premierul a luat decizia închiderii piețelor, după ce a vizitat, cum spune, Piața Obor, și a observat că nu se respectă regulile sanitare.

Iar consecința lui tam-nesam este că producătorii au fost aruncați afară, în ploaie și frig. Mulți dintre ei au dat cu căciula și cu produsele de pământ și au plecat acasă. Urmând să facă foamea. Între timp, ce să vezi? Cumpărătorii s-au bulucit în puținele locuri rămase, pentru că trebuiau să se aprovizioneze cumva. Iar riscul de infectare, în loc să scadă, a crescut. Iar acum hodoronc-tronc, adică tam-nesam, Klaus Iohannis ne anunță din câmp că piețele se redeschid. Succes în alegeri! Și nu uitați, luați pilula SRS!”

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *