Selectați pagina

Ultima oră! Papa Francisc se află în vizită în Turcia

Ultima oră! Papa Francisc se află în vizită în Turcia

ecumenismPapa Francisc a ajuns vineri în Turcia, pentru o vizită oficială de trei zile. Este pentru a patra oară în istoria Vaticanului când un Suveran Pontif merge în această ţară musulmană, care este, însă potrivit Constituţiei, stat laic.

Prima oprire a Suveranului Pontif a fost la Mausoleul lui Ataturk, fondatorul statului turc modern, iar apoi a mers la Palatul Alb pentru o întrevedere cu preşedintele turc Recep Erdogan. Suveranul Pontif este cel dintâi oaspete de seamă al noului Palat Prezidenţial inaugurat cu mare fast la sfârşitul lunii trecute.

Sâmbătă, Papa Francisc va merge la Istanbul unde va vizita Sfânta Sofia, fostul lăcaş de cult simbol al Imperiului Bizantin, dar şi Moscheea Albastră.

Duminică, de ziua Sfântului Andrei, el va oficia o slujbă alături de Patriarhul ecumenic Bartolomeu al Constantinopolului.

Potivit presei internaţionale, Papa Francisc merge în Turcia cu un mesaj în care va pleda pentru toleranţa religioasă şi combaterea extremismului, mai ales că această vizită vine în contextul tot mai tensionat din ţările vecine Turciei, Siria şi Irak, unde militanţii grupării teroriste Statul Islamic îi persecută și îi ucid pe creștini, dar şi pe toţi cei care nu le împărtăşesc convingerile religioase. 

Sursa: digi4.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *