Selectați pagina

Ultima oră! Căldura insuportabilă produce o serie de incendii de vegetație peste tot în lume

Ultima oră! Căldura insuportabilă produce o serie de incendii de vegetație peste tot în lume

Nu se știe deocamdată câte dintre ele sunt produse pe cale naturală și care sunt cele cauzate intenționat.

Ard pădurile californiene, notează posturile de știri din Statele Unite, precum și cele din restul lumii.

Locuitorii unui oraș din nordul Californiei au fugit din calea flăcărilor după ce flăcările necontrolate au mistuit totul în cale. Incendiul s-a propagat destul de repede, așa cum s-a întâmplat și cu cel din zona Munților Pendeli în Grecia, la 40 de kilometri de Atena.

Incendiul a provocat deja serioase pagube materiale: s-a întrerupt energia electrică, au ars mai multe case și clădiri comerciale.

„Focul înaintează atât de rapid încât autorităţile efectuează evacuările cât de repede pot. Câteva persoane din rândul civililor şi al pompierilor au fost rănite”, a indicat pentru publicaţia citată purtătorul de cuvânt al Departamentului Forestier şi de Protecţie contra Incendiilor din California, Scott McLean.

„Este mult prea dinamic şi arde rapid”, a explicat acesta.

Autoritățile locale și reprezentanții departamentului local nu au putut fi contactați de cei de la Reuters pentru a preciza dacă există până la această oră victime.

În orașul unde au izbucnit flăcările trăiesc 90.000 de persoane, iar căile de acces în afara urbei au fost blocate de numărul mare de mașini ale americanilor care fug de foc.

Numai săptămâna aceasta în Statele Unite s-au înregistrat 60 de focare de incendiu care au afectat sute de mii de hectare. Majoritatea incendiilor înregistrate afectează partea de vest precum și statele Texas și Wisconsin.

Vezi mai jos imaginile cu incendiul din California:


Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *