Selectați pagina

Uleiul de masline ar putea ajuta la prevenirea cancerului cerebral – studiu

Uleiul de masline ar putea ajuta la prevenirea cancerului cerebral – studiu

Acidul oleic este component al multor alimente, atat a grasimilor animale, cat si a celor vegetale. Acesta este intrebuintat ca emolient in produsele farmaceutice, in special in cele dedicate hidratarii pielii, noteaza firstpost.com.O noua cercetare publicata recent in revista de specialitate “The Journal of Molecular Biology” arata ca uleiul de masline si, in principal componentul sau principal acidul oleic, ar putea avea beneficii cu mult mai insemnate pentru sanatatea noastra.

“Desi nu putem spune cu precizie daca o dieta alimentara ce include uleiul de masline reuseste sa previna aparitia tumorilor cerebrale, concluziile la care am ajuns in urma acestui studiu indica faptul ca acidul oleic poate sprijini productia de molecule ce suprima aparitia tumorilor maligne, in cadrul experimentelor noastre efectuate pe celulele cultivate in laborator,” a declarat autorul principal al studiului, Gracjan Michlewski.

Pentru a realiza acest studiu, cercetatorii au analizat efectul acidului oleic asupra unei molecule cunoscut sub numele stiintific de miR-7.

Aceasta molecula este prezenta la nivelul creierului, iar functia sa principala este de a suprima formarea tumorilor canceroase.

In urma testelor de laborator, cercetatorii au constatat ca acidul oleic previne actiunea unei proteine celulare, intitulata MsI2, din executarea functiei sale de a impiedica productia moleculei miR-7.

Astfel, componentul principal al uleiului de masline sustine producerea naturala a moleculei MiR-7 ce ajuta organismul prin prevenirea formarii tumorilor cerebrale.

“Nivelul de acizi grasi polinesaturati, dintre care acidul oleic face parte, sunt mult mai benefici pentru organismul uman decat acizii grasi saturati, datorita rolului pe care il joaca in fiziologia mamiferelor. Studiile de specialitate au aratat ca in cazul pacientilor care sufera de Alzheimer nivelul de acid oleic din organism este mult mai redus, prin comparatie cu persoanele care nu sufera de aceasta boala,” arata raportul cercetatorilor.

“Acest studiu deschide o noua cale de cercetare in investigarea efectelor acizilor grasi asupra biogenezei miR, precum si asupra procesarii acidului ribonucleic in descoperirea de noi cai de reglare a homeostazei celulare,” conchid autorii studiului.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.