Selectați pagina

Uitaţi de buletinele biometrice. Au început testele sistemului care va ţine lumea sub control

Uitaţi de buletinele biometrice. Au început testele sistemului care va ţine lumea sub control

pasaport_biometricImaginaţi-vă un scaner public care poate identifica 50 de persoane pe minut, în mişcare. Lucrul acesta se întâmplă deja la nivelul unui oraş întreg şi cu girul guvernului. Şi este doar începutul, scrie capital.ro.

Oraşul Leon din Mexic instalează scanere de retină de la firma Global Rainmakers Inc. În cazul acestor scanere, oamenii nu trebuie să se oprească în faţa unor camere pentru a le fi scanaţi ochii, ci funcţionează în timp real, în timp ce oamenii merg pe stradă.

Există diferite tipuri de sisteme instalate în Leon, de la scanere mari – capabile să identifice 50 de persoane pe minut în mişcare – până la unele mai mici – care pot scana între 15 şi 30 de oameni pe minut. Aceste dispozitive sunt instalate în locuri publice, precum trenurile şi staţiile de autobuz, şi conectate la o bază de date care va urmări oamenii în tot oraşul.

Oficialii oraşului şi susţinătorii sistemului speră că prin scanarea retinei vor opri infracţiunile şi frauda. „Dacă eşti un hoţ recunoscut, spre exemplu, nu vei putea intra într-un magazin fără a fi reperat. Pentru alţii, îmbarcarea în avion va fi imposibilă“, spune Jeff Carter, CDO al Global Rainmakers.

Procesul de scanare a retinei în cazul celor un milion de locuitori din oraşul Leon a început cu infractorii condamnaţi. Cetăţenilor fără antecedente penale li s-a oferit posibilitatea de a-şi scana ochii „voluntar“. Acesta este însă numai începutul. Potrivit lui Carter, toţi locuitorii planetei ar trebui să fie conectaţi la acest sistem de urmărire prin iris în circa zece ani.

„În viitor, fie că vorbim de intrarea în casă, deschiderea portierei unei maşini, intrarea la locul de muncă sau ridicarea medicamentelor de la farmacie, totul va depinde de această cheie unică: irisul. Toate persoanele, locurile şi lucrurile de pe această planetă vor fi interconectate în următorii zece ani“, spune Carter.

Sistemul este folosit deja şi de companii prestigioase din America precum laboratoarele Google X sau Bank of America, dar şi de o serie de aeroporturi din lume. Anthony Antolino, directorul de marketing al Eyelock, companie care furnizează sisteme de scanare a ochiului, spune că numai ADN-ul este mai perfect decât irisul în identificarea unei persoane. Potrivit acestuia, compania speră ca tehnologia pe care o dezvoltă să fie integrată din 2015 şi în telefoanele mobile, tablete şi laptop-uri.

„Această tehnologie exista deja de circa 20 de ani, dar era foarte lentă, instabilă şi greu de utilizat. Noua tehnologia bazată pe video capturează foarte multe imagini în fiecare secundă. Acestea sunt adunate, se identifică rapid cele mai bune imagini şi le putem procesa în milisecunde“, menţionează Antolino.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

2 Comentarii

 1. marele Păcătos

  interesant şi straniu în acelaşi timp, pentru că dacă retina ochiului stă la baza identificării persoanei – se contrazice cu Sfânta Scriptură care ne vorbeşte despre semnul diavolului imprimat pe mâna cea dreaptă sau pe frunte.
  În sens că, dacă este aşa tehnologie de identificare – atunci nu mai este nevoie de numerotarea oamenilor cu qr-code pe frunte sau pe mâna dreaptă.

  Aici sau e o şmechereală sau diavolii implementează această tehnologie în paralel cu numerotarea şi pecetluirea, pentru că deja mai toţi sunt numerotaţi, azi pe acte – mâine pe frunte şi pe mâna dreaptă.

  Cum socotiţi?

  Răspuns
 2. simona

  Domne ajuta!
  Seraphim Rose spune despre sec. XX ca este „veacul superstitiei” , iar fiara apocalipsei , care este antihrist , reprezinta apoteoza iubirii de sine , in care fiece om se va inchina lui insusi .
  Nu cauta pericolul in afara ta , ci gaseste-l si lupta-te cu cel dinlauntrul tau.
  Cele cinci fecioare neintelepte nu au avut cu ce cumpara untdelemn in candela , pentru ca nu au avut iubire . Duhul Sfant nu se cumpara cu bani , ci cu iubire , dar nu cu iubire lumeasca , ci cu iubire sfanta.Asa sa ne ajute Dumnezeu !

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке