Selectați pagina

UE se gândește la interzicerea unor smartphone-uri, routere WiFi și uscătoare de păr

UE se gândește la interzicerea unor smartphone-uri, routere WiFi și uscătoare de păr

cenzura smartphoneUniunea Europeană e drastică atunci când vine vorba de strategia prin care dorește să țină sub control consumul de energie.

Deja s-au făcut primii pași. Nu vor mai fi comercializate frigidere și aparate de aer condiționat care consumă mult, iar de luna viitoare, aspiratoarele cu motoare de peste 1.600 de wați vor dispărea din magazine.

Această directivă poartă numele de Ecodesign și îi oligă pe producătorii de electronice și electrocasnice să facă produse care consumă mai puțină energie.

Potrivit unui comisarului european pentru energie, Günther Oettinger, în curând, lista ar putea fi extinsă și cu smartphone-uri, expresoare de cafea, routere WiFi sau aparate electrice de uscat părul. „Încă nu am ajuns să stabilim clar care ar fi aceste dispozitive, însă trebuie să le luăm în calcul pentru a reduce consumul de energie.

Toate statele membre sunt de acord că sistemul de succes este cel de eficientizare energetică și de reducere a consumului, astfel reducându-se și dependența de importuri”, a declarat comisarul, într-un interviu pentru Bild.

Sursa: new.yahoo.com

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *