Selectați pagina

UE acordă o atenţie sporită drepturilor omului şi statului de drept din Republica Moldova

UE acordă o atenţie sporită drepturilor omului şi statului de drept din Republica Moldova

UE acordă o atenţie sporită drepturilor omului, dar şi democraţiei, susţine şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Peter Michalko.

În cadrul unei conferinţe naţionale, organizate la Comrat, ambasadorul a menţionat că acest lucru este un moment extrem de important în relaţiile bilaterale şi are o influenţă asupra tuturor domeniilor, transmite IPN.

Diplomatul european susţine că UE oferă sprijin partenerilor săi astfel încât standardele în domeniul drepturilor omului să avanseze şi în Republica Moldova.

Evenimentul a întrunit pedagogi din instituţii de învăţământ general şi superior din UTAGăgăuzia, din Chişinău, din regiunea transnistreană, dar şi liderii organizaţiilor non-guvernamentale, de pe ambele maluri ale Nistrului. Peter Michalko a menţionat că se simte bucuros de faptul că aflându-se în Republica Moldova în calitate de şef al Delegaţiei UE, poate lucra cu un cadrul legislativ, care deja există între UE şi Molodva.

Potrivit lui, în preambulul Acordului de Asociere, se menţionează anume despre valorile drepturilor omului, care stau la baza relaţiilor bilaterale şi este foarte important să fie realizat tot ceea ce ţine de democraţie, drepturile omului şi statul de drept. Oficialul a mai spus că Delegaţia UE este interesată să menţină legătura cu toate componentele societăţii, pentru care aceste elemente sunt importante şi în acest sens sectorul non-guvernamental este cea mai activă parte a societăţii.

În cadrul conferinţei, pedagogii şi reprezentanţii organizaţiilor non-guvernamentale au făcut schimb de opinii şi de practici pozitive în domeniul drepturilor omului şi al metodelor moderne de studiere a drepturilor omului şi democraţiei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *