Selectați pagina

Ucraina va introduce sistemul de control biometric la punctele de frontieră începând cu 1 ianuarie 2018

Ucraina va introduce sistemul de control biometric la punctele de frontieră începând cu 1 ianuarie 2018

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a semnat un decret privind introducerea sistemului de control biometric al persoanelor la punctele de trecere a frontierei începând de la 1 ianuarie 2018, a anunţat serviciul de presă al preşedinţiei, citat de agenţia Xinhua.

Potrivit decretului, Ucraina va strânge date biometrice de la străinii care trec frontiera, în scopul consolidării securităţii sale naţionale.

Poroşenko i-a ordonat, de asemenea, cabinetului să amendeze legislaţia privind înregistrarea persoanelor care nu sunt cetăţeni ai Uniunii Europene şi să revizuiască lista cu ţările cu risc de migraţie.

Preşedintele i-a cerut în mod special guvernului să ia în considerare posibilitatea de a include Rusia pe lista cu state cu risc mare de migraţie, conform Agerpres.

În iulie, Consiliul naţional ucrainean de securitate şi apărare a propus introducerea obligativităţii paşapoartelor biometrice pentru cetăţenii străini care traversează frontiera ţării, inclusiv pentru ruşii cărora li se permite să intre în Ucraina fără viză.

Comentând noul demers posibil, Ministerul rus de Externe a acuzat Ucraina că intenţionează să ridice o nouă ”Cortină de Fier” pentru a preveni schimburile dintre cele două ţări.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *