Selectați pagina

Ucraina sta pe un butoi cu pulbere: pro-europenii incearca sa-i confiste Rusiei leaganul Ortodoxiei

Ucraina sta pe un butoi cu pulbere: pro-europenii incearca sa-i confiste Rusiei leaganul Ortodoxiei

lavra pecerscaIntr-un comunicat semnat, in ultimele ore, de Mitropolitul Vladimir, superior al vestitei Lavre Poceaiev din Kiev (Lavra Pesterilor), vizavi de încercarea asa-zisei “Patriarhii a Kievului”, cu sustinere din partea grupurilor pro-europene, de a confisca marele simbol al increstinarii Rusiei, se arata:

“Unii reprezentanți individuali ai unor culte religioase se comportă în modul cel mai agresiv față de Biserica noastră, intr-un mod ciudat si de neînțeles. Numindu-se pe ei creștini, nu au ezitat să jefuiască și să profite de ceea ce aparține altora. Mai mult decât atât, ei folosesc forța, împotriva credincioșilor Bisericii Ortodoxe Ucrainene, și răspândesc minciuni. Este clar că acest lucru nu are nimic de a face cu Hristos, odata ce ‘tatăl minciunii este diavolul’ (Ioan 8:44).

Dacă anterior a fost vorba doar despre biserici izolate [pe care sa le confiste cu forța – vezi ARHIVA Lăcaşuri Ortodoxe®}, aceste persoane, astăzi, vorbesc despre Sfânta Sfintelor poporului nostru – Lavra Manastirilor Kiev-Pecersk. Ele au început deja sa colecteze semnături pentru a o sustrage din Biserica Ortodoxa canonică și să o ofere schismaticilor.

Repet, încă o dată, că astfel de ‘inițiative’ sunt provocări, cu scopul de a incitare la ură sectara. Astfel de evenimente au întotdeauna consecințe dureroase. În plus, transmiterea leagănului monahismului ortodox rus – Lavra Kiev Pechersk – pe mana schismaticilor, presupune inchiderea ei pentru intreaga lume ortodoxa. Toată lumea știe, astăzi, că nicio Biserica Ortodoxă din lume nu recunoaște așa-numita ‘Biserica Ortodoxa Ucraineana – Patriarhia Kievului’. Acest lucru înseamnă că oamenii care sunt in spatele acestor “semnături” vor sa excluda Ucraina din lumea civilizată și, astfel, reprezentanții celorlalte Biserici Ortodoxe sa nu mai vina aici, statul nostru dobândind reputatia trista de a fi un persecutor al creștinilor. Un patriot adevărat nu va face asta!

Amintiți-vă că Sfântul Cneaz Vladimir intocmai cu Apostolii a ales Credința Ortodoxă, pentru a include tanara Rusie în comunitatea națiunilor europene. El s-a aplecat asupra caracterului universal al Ortodoxiei, asupra originii sale, nu din lumea aceasta, ci pornind de la adevarul divin. Prințul a dorit ca Rusia kieveană sa inceteze sa mai fie separata de lume, sa nu mai fie marginaliztă și sălbatica. Tocmai de aceea s-a oprit cu alegerea sa decisivă la credință, care sa uneasca Statul cu cele din alte părți ale lumii dezvoltate.

Astăzi, cei care pretind că vor da Lavra Pesterilor din Kiev schismaticilor, vor sa arunce Ucraina într-un război civil, sa o rupa de comunitatea Bisericilor Ortodoxe și să o transforme într-o țară sălbatica și necivilizata. Sa comiti un astfel de lucru, insemna sa mergi împotriva istoriei, împotriva poporului, împotriva Statului.

De asemenea, vă invit pe toți, dragi frați și surori, să inmultiti rugaciunile voastre către Domnul si sa nu permiteti aceasta nedreptate”

Sursa: Lacasuri Ortodoxe

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *