Selectați pagina

Ucraina: Proteste masive împotriva vizitei patriarhului Bartolomeu

Ucraina: Proteste masive împotriva vizitei patriarhului Bartolomeu

Credincioșii Bisericii Ortodoxe ucrainene explică protestul lor împotriva vizitei Patriarhului Bartolomeu în Ucraina prin faptul că a permis acapararea bisericilor.

ortodocsii ucraineni protesteaza contra lui bartolomeu

Ucraina: Proteste masive împotriva vizitei patriarhului Bartolomeu

La 16 august 2021, resursele mass media din Ucraina au publicat un video cu protestele credincioșilor Bisericii Ortodoxe Ucrainene împotriva vizitei Patriarhului Constantinopolului Bartolomeu.

În videoclipul “În Ucraina se fac proteste masive împotriva vizitei Patriarhului Bartolomeu”, care a fost publicat pe canalul de YouTube “Primul Independent”, se arată cum în multe eparhii credincioșii Bisericii Ortodoxe Ucrainene protestează împotriva sosirii conducătorului Fanarului.

Mirenii Bisericii Ortodoxe Ucrainene cred că “Bartolomeu este o schismă în Biserica noastră”, și îți explică protestul lor cu privire la vizita prin faptul că “îi doare sufletul să vadă cum se distrug bisericile”.

Videoclipul prezintă protestele împotriva vizitei lui Bartolomeu care au avut loc în eparhiile Sumî, Odesa, Volyn, Cernigov, Vinița, Kirovograd, Ternopil și Kiev.

Flashmob-ul “Bartolomeu, noi nu te-am chemat”, îndreptate împotriva sosirii conducătorului Fanarului în Ucraina, a fost inițiat în parohiile eparhiei de Zaporojie. Flashmob-ul se realizează pe rețelele sociale cu hashtag-ul #STOPBARTOLOMEU. Inițiativa a fost preluată în eparhia de Odesa, unde s-a lansat un apel către toți credincioșii să se unească pentru apărarea Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

De asemenea, în eparhiile de Ternopil și Rivne ale Bisericii Ortodoxe Ucrainene s-au organizat flashmob-uri împotriva vizitei conducătorului Fanarului.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.