Consiliul municipiului Kiev va face inventarierea terenurilor și a proprietăților comunale care sunt în folosința Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

Ucraina: Primăria din Kiev interzice Bisericii Ortrodoxe canonice orice activități în afara bisericilor

Ucraina: Primăria din Kiev interzice Bisericii Ortodoxe canonice orice activități în afara bisericilor

În data de 2 martie 2023, deputații consiliului municipal din Kiev au adoptat o serie de decizii privind activitățile Bisericii Ortodoxe Ucrainene. Acest lucru a fost raportat de serviciul de presă al consiliului local al capitalei.

În special, 65 de deputați au condamnat activitățile Bisericii Ortodoxe Ucrainene, acuzând Biserica de o serie de crime față de stat.

De asemenea, Bisericii Ortodoxe Ucrainene îi este de acum înainte interzis să organizeze orice evenimente în afara bisericilor, iar departamentele de profil au primit instrucțiunea să verifice proprietățile comunale și terenurile folosite de organizațiile religioase.

„Activitățile Bisericii Ortodoxe Ucrainene a Patriarhiei Moscovei creează premise ale ostilității și intoleranței față de alte credințe și confesiuni, promovează răspândirea de informații false, ideile „lumii ruse” și nu recunosc faptul evident al agresiunii militare a Federația Ruse împotriva Ucraineii”, a declarat Vadim Vasilciuk, membru al fracțiunii politice Golos.

Potrivit acestuia, consiliul local al municipiului Kiev a trimis deja o scrisoare Parlamentului și Guvernului Ucrainei, în care a cerut interzicerea „imediată” a activităților Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

Sursa: https://kmr.gov.ua/uk/content/u-kyyivskiy-miskiy-radi-zasudyly-diyalnist-upc-mp-yaka-napravlena-na-zaperechennya-faktu