Selectați pagina

Ucraina. Organizațiile religioase vor putea fi interzise pentru „înaltă trădare”

Ucraina. Organizațiile religioase vor putea fi interzise pentru „înaltă trădare”

Proiectul de lege al parlamentarilor din partidul „Slujitorul poporului” conține un mecanism de lichidare a bisericilor „pentru colaboraționism”.

evghenia kravchuk

Ucraina. Organizațiile religioase vor putea fi interzise pentru “înaltă trădare”

Parlamentarii din partidul „Slujitorul poporului” au înregistrat proiectul de lege nr. 5143, care prevede răspunderea penală aplicată organizațiilor religioase pentru cooperarea cu statul agresor sau cu teritoriile necontrolate.

Unul dintre inițiatorii săi, parlamentara Evghenia Kravciuk, a vorbit despre proiectul de lege dat pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acesteia, proiectul de lege „stabilește temeiuri juridice suplimentare pentru lichidarea partidelor politice, a organizațiilor publice, filantrope sau religioase”.

Membrii partidului politic „Slujitorul poporului” propun să fie interzise organizațiile religioase care „au colaborat cu statul agresor, cu administrația din regimul de ocupație și/sau cu grupurile armate sau paramilitare”.

Textul proiectului de lege nu a fost încă publicat pe site-ul Radei Supreme. „Strana.ua” susține că a primit textul proiectului, dar în redacția publicată pe acest site organizațiile religioase nu sunt menționate în mod direct.

Sursa: https://web.archive.org/web/20210331220615/https://strana.ua/news/319574-zakonoproekty-sluh-naroda-o-kollaborantakh-v-chem-ikh-sut.html

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке