Selectați pagina

Ucraina nu mai controlează 184 de kilometri din granița cu Rusia

Ucraina nu mai controlează 184 de kilometri din granița cu Rusia

Ucraina nu controlează la ora actuală circa 184 km de frontieră cu Rusia, a anunțat astăzi primul adjunct al şefului Serviciului ucrainean pentru frontieră, Pavel Şişolin.
ucraina razboi„Este trist, dar astăzi Ucraina nu controlează 184 de km din cei 2200 de km ai frontierei de stat”, a indicat oficialul ucrainean, într-un interviu acordat publicaţiei electronice Glavkom. “Nu vreau să mint pe nimeni şi să afirm că situaţia ar fi alta”, a adăugat el.

Potrivit acestuia, practic teritoriul de la linia de graniţă până la oraşele Doneţk şi Lugansk – zona minieră Donbas – scapă astăzi controlului guvernamental. “Acolo nu există nicio autoritate locală, nici forţe de ordine, nicio filială a SBU (Serviciul de Securitate al Ucrainei), nimic”, a subliniat acelaşi responsabil ucrainean.

În acelaşi timp, consilierul ministrului ucrainean de interne Anton Gheraşcenko a declarat astăzi că până mâine graniţa de stat a Ucrainei în est ar trebui să fie securizată de forţele armatei ucrainene şi ale Gărzii Naţionale, informează Ria Novosti, preluată de Agerpres.

Autorităţile de la Kiev acuză Rusia că permite infiltrarea de combatanţi şi arme pe teritoriul său, dar Moscova respinge aceste acuzaţii. Guvernul ucrainean a decis să închidă temporar opt puncte de control în estul ţării, unele dintre care sunt controlate de rebeli.

„Cu privire la problema frontierelor de stat: în noaptea aceasta (de joi spre vineri), cu sprijinul Gărzii Naţionale am realizat un marş de la sud la nord şi invers pentru a securiza acea porţiune a graniţei, care din păcate a rămas deschisă în urma atacurilor masive ale rebelilor”, a mai spus consilierul ministrului ucrainean de interne, citat de agenţia de presă Unian.

Sursa: unimedia.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *