Selectați pagina

Ucraina interzice intrarea automobilelor cu numere de înmatriculare transnistrene

Ucraina interzice intrarea automobilelor cu numere de înmatriculare transnistrene

Începînd cu 1 septembrie 2021, Ucraina va interzice intrarea vehiculelor cu numere de înmatriculare transnistrene. Acest lucru a devenit cunoscut pe 22 februarie, după o întrevedere a Prim-ministrului Moldovei, Aureliu Ciocoi, șef al MAEIE, cu Ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Mark Șevcenko, relatează cenzura.md.

numere transnistrene

Ucraina interzice intrarea automobilelor cu numere de înmatriculare transnistrene

Potrivit înțelegerii, frontierele vor putea traversa doar mijloacele de transport cu numere de înregistrare neutre şi semnul MD. Această decizie este rezultatul coordonării unor acțiuni comune pentru punerea în aplicare a acordurilor stabilite de șefii ambelor state, la care s-a ajuns în cadrul vizitei Președintelui Moldovei, Maia Sandu, în Ucraina, la 12 ianuarie 2021.

„Printre altele, Ambasadorul Ucrainei a informat oficial partea moldovenească cu privire la decizia Guvernului ucrainean de a sprijini poziția părții moldovenești în ceea ce privește admiterea, începînd cu 1 septembrie 2021, la traficul rutier internațional numai a acelor vehicule din Regiunea Transnistreană a Moldovei, care vor avea plăcuțe de înmatriculare în conformitate cu modelul agreat anterior și stickerul „MD”, împreună cu alte vehicule înmatriculate în conformitate cu legislația Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat al Ambasadei Ucrainei la Chișinău.

Mark Șevcenko și Aureliu Ciocoi au discutat, de asemenea, o serie de probleme actuale, a căror soluționare va contribui la dezvoltarea în continuare a cooperării ucrainene-moldovenești.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.