Selectați pagina

Ucraina, gata de a demara lucrările la zidul de pe segmentul transnistrean

Ucraina, gata de a demara lucrările la zidul de pe segmentul transnistrean

zid ucraineanAutoritățile ucrainene au pregătit un proiect privind ridicarea unui zid la frontiera moldo-ucraineană pe segmentul transnistrean, după modelul celui pe care Kievul a început să-l ridice la granița cu Federația Rusă.

Premierul Arseni Iațeniuk a solicitat, la mijlocul lunii iulie, prezentarea unui proiect privind construirea unui zid la frontiera de pe segmentul transnistrean, după ce șeful Serviciului de Frontieră din Ucraina, Viktor Nazarenko, a declarat că trupele rusești staționate pe teritoriul regiunii separatiste Transnistria prezintă un pericol real pentru securitatea Ucrainei.

„La indicația dumneavoastră, a fost elaborat proiectul de decizie privind extinderea planului pe segmentul transnistrean de la frontiera moldo-ucraineană”, a declarat miercuri directorul-adjunct al Serviciului de Frontieră din Ucraina, în cadrul ședinței de Guvern la Kiev.

Arseni Iațeniuk a anunțat anterior începerea construcției a „unei frontiere reale cu Federația Rusă”, un proiect denumit „Zidul” de către Kiev. Mai târziu, Iațeniuk a propus ca proiectul să fie redenumit „Valul european”.

Printre amenajările anunțate de autoritățile ucrainene figurează tranșee antitanc, posturi de observare metalice de 17 metri înălțime, mijloace de monitorizare, de alertă și deschidere a focului, precum și puncte speciale de sprijin pentru grăniceri. Autoritățile ucrainene intenționează să finalizeze în termen de trei ani acest „zid” la granița cu Rusia.

Autoritățile de la Kiev și-au exprimat în nenumărate rânduri îngrijorarea în legătură cu prezența a aproximativ 5 mii de militari ruși în Transnistria, care ar putea ataca Ucraina.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *