Selectați pagina

Ucraina comasează trupe la graniţa cu Transnistria

Ucraina comasează trupe la graniţa cu Transnistria

ucraina-transnistriaUcraina continuă să comaseze trupe şi arme grele la graniţa cu Transnistria sub pretextul că regiunea separatistă a Moldovei ar intenţiona să lanseze un atac asupra Ucrainei. „Se pare că autorităţile de la Kiev vor să lase impresia că Ucraina este încercuită de inamici, gata să atace” a spus petru Zvezda TV un reprezentant al KGB-ului transnistrean.

„Este greu de spus dacă mâine vom avea război sau nu, o provocare ucraineană nu este exclusă. Kievul poate folosi oricând una dintre micile dar numeroasele lor armate private, care refuză deseori să urmeze ordinele guvernului ucranean” a precizat sursa citată.
Pe 22 iunie, adjunctul ministrului de Externe transnistrean, Vitaly Ignatyev, a spus că Kievul mută trupe şi armament greu la graniţa cu republica separatistă, care a rămas izolată între Ucraina şi Moldova. „Situaţia este deosebit de grea. Producţia economică s-a prăbuşit, schimburile comerciale sunt îngreunate, riscurile de securitate sunt la cota de alarmă, pe de-o parte cu Moldova care participă la exerciţii militare cu NATO şi pe de alta cu Ucraina care exercită o presiune crescândă zi de zi” a spus Ignatyev.
Noul guvernator al regiunii Odessa, Mikhail Saakashvili, a anunţat că intenţionează să întărească graniţa Ucrainei cu Transnistria.

Sursa: russiatoday

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *