Selectați pagina

Ucraina: Centrul orașului Doneţk a fost atacat cu artileria grea

Ucraina: Centrul orașului Doneţk a fost atacat cu artileria grea

soldatiCentrul Donețkului, a fost atacat joi, 14 august, cu artileria grea, cel puțin o persoană pierzându-și viața, relatează agențiile internaționale de presă.

Nu este clar cine a lansat atacul, însă insurgenții pro-ruşi susțin că obuzele au fost trase de armata ucraineană, care a încercuit orașul în vederea unui posibil asalt. Guvernul de la Kiev nu a reacționat imediat, dar întotdeauna a subliniat că nu va folosi artileria sau aviația în zonele populate.

Primarul a cerut locuitorilor acestui oraș să nu iasă din case, susținând că se aud pretutindeni explozii provocate de obuze.

Potrivit administrației regionale, 74 de civili au fost uciși și alți 116 răniți în urma confruntărilor armate din regiunea separatistă Donețk în ultimele trei zile, astfel că bilanțul total al victimelor de la începutul conflictului se ridică în această regiune la 839 de morți și 1.623 de răniți.

Trupele ucrainene asediază de la începutul lunii iulie celălalt bastion al separatiștilor proruși, orașul Lugansk, care a fost abandonat de circa o jumătate de milion dintre locuitori, iar cei rămași nu mai au electricitate și apă curentă de două săptămâni. În ultimele 24 de ore aici și-au pierdut viața cel puțin 22 de persoane în urma bombardamentelor a căror origine de asemenea nu este cunoscută cu certitudine.

Adaptat după Agenţia Naţională de Presă AGERPRES

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

3 Comentarii

 1. marele Păcătos

  “separatiștilor proruși”

  separatişti sunt sectarii şi papistaşii fascişti care-şi omoară fratele fără milă, dar cei care nu vor să primească iudele să-i conducă – sunt EROII CREDINŢEI ORTODOXE!

  Hristos a zis – CINE NU ESTE CU MINE – ESTE ÎMPOTRIVA MEA!!!

  Cine nu este cu Eroii Novorossiei – este împotriva Lui Hristos Dumnezeu!

  http://www.youtube.com/watch?v=hkqdDNMYGcA

  Răspuns
  • izestrea

   Ştirea nu a fost mult redactată, dar cine ştie a citi printre rînduri, la sigur o va face.

 2. marele Păcătos

  am făcut o remarcă pro-sodomiţilor de massmedia care clevetesc împotriva Eroilor, dar Administraţiei Apărătorului închinăciune pentru mărturisirea care o face, căci cu siguranţă că nu vor cleveti niciodată împotriva adevărului.

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *