Selectați pagina

Twitter şi Facebook vor să pedepsească utilizatorii pentru că nu folosesc genul potrivit pentru persoanele transsexuale

Twitter şi Facebook vor să pedepsească utilizatorii pentru că nu folosesc genul potrivit pentru persoanele transsexuale

Ca un cocktail tare care promite satisfacţie rapidă, reţelele de socializare ne oferă o recompensă imediată căreia este greu să-i faci faţă.

Dar aşa cum alcoolul maschează mirosul substanţelor chimice, reţelele de socializare ascund otrava amară a politicilor privind identitatea – o otravă care domină tot mai mult materialele pe care le citim.

Acest cocktail toxic ucide libertatea noastră de a grăi adevărul. Şi din nefericire, unele dintre cele mai puternice companii din lume sunt împotriva libertăţii şi adevărului.

Ultima acţiune a Twitter împotriva libertăţii de gândire a venit sub forma unei interdicţii de a ,,folosi greşit pronumele” şi ,,deadnaming” (folosirea greşită a numelui). Aceasta înseamnă în esenţă că utilizatorii care folosesc pronume şi nume care respectă mai degrabă biologia unei persoane decât identitatea de gen pe care acea persoană alege să o exprime vor fi pedepsiţi.

Aceasta este o victorie a sentimentelor asupra faptelor. Big Tech permite ca politicile de identitate să domine piaţa publică virtuală, şi chiar ajută la preluarea celei reale. De exemplu, în Marea Britanie, poliţia a folosit deja comentarii de pe Twitter pentru a investiga şi aresta cetăţeni pentru că s-au referit la persoane mai degrabă ţinând cont de biologia lor decât de ideologia transsexuală. În două incidente diferite, poliţia a răspuns la plângeri împotriva unor femei din partea unor bărbaţi care se identifică drept femei.

Poliţia a arestat-o pe Kate Scottow acasă în faţa copiilor ei şi apoi a ţinut-o închisă într-o celulă de închisoare timp de 7 ore după ce activistul transsexual Anthony Halliday (pe numele de transsexual, Stephanie Hayden) a acuzat-o că a folosit pronume nepotrivite pentru el. Halliday/Hayden părea să sugereze şi că activiştii transsexuali ar trebui să ,,năvălească” într-o biserică parohială pentru a pune ,,întrebări grele” unei preotese care se opunea ideologiei transsexuale.

De asemenea, poliţia a urmărit o femeie de 74 ani, Margaret Nelson.

Motivul: ea a postat două declaraţii pe Twitter care nu erau de acord cu ideologia transsexuală: ,,genul este o absurditate la modă” şi ,,în viaţă sau în moarte, trans-femeile nu sunt femei, indiferent de câte ori spui că eşti femeie”.

Interdicţia impusă de Twitter depăşeşte o limită. Când Twitter pedepseşte utilizatorii pentru astfel de lucruri, îi sileşte practic să spună neadevăruri. Profesorul Robert George de la Universitatea Princeton a avertizat: ,,Autoritariştii obişnuiţi se mulţumesc să interzică oamenilor să spună lucruri despre care ştiu sau cred că sunt adevărate. Totalitariştii insistă să silească oamenii să spună lucruri despre care ştiu sau cred că nu sunt adevărate”.

Adoptarea unor astfel de politici privind identitatea a condus la aplicarea unor standarde părtinitoare, care-i favorizează pe activiştii transsexuali. De exemplu, în Canada, jurnalista feministă Meghan Murphy a depus mărturie înaintea Senatului Canadei împotriva faimosului proiect de lege C-16 care a adăugat ,,folosirea pronumelor greşite” la codul drepturilor omului şi codul penal în mai 2017. În august 2018, Twitter i-a cerut să-şi şteargă comentariile care se refereau ca la un bărbat la Ryan Kreut, care se identifică drept o femeie Lisa.

Apoi, în noiembrie anul trecut, Murphy a pus pe Twitter câteva întrebări retorice: ,,De ce trans-femeile nu sunt bărbaţi ? Care este diferenţa dintre un bărbat şi o trans-femeie ?” Ea s-a referit la activistul transsexual Jonathan Yaniv potrivit cu biologia lui … Twitter a catalogat aceste declaraţii ca pline de ură şi i-a închis permanent contul. Yaniv s-a lăudat ulterior că el este responsabil pentru închiderea contului.

Acum Meghan Murphy dă în judecată Twitter cu privire la interdicţie.

Companii ca Twitter se văd pe sine ca apărând indivizii transsexuali. Dar ele sunt mult mai pasive privind aplicarea politicilor de ,,comportament plin de ură” când vine vorba de protejarea femeilor de activiştii transsexuali. Ei ţintesc adeseori persoane ca Meghan Murphy folosind numele lor real şi scriu: ,,Toate merită să fie împuşcate în cap”. ,,Toate trebuie să înceteze să existe. Ştergeţi-le de pe pământ”.

De asemenea, Kaeley Triller, co-fondatoarea organizaţiei Hands Across the Aisle, coaliţie de femei care se opun ideologiei transsexuale, a intrat în vizorul lor postându-i-se pe Facebook adresa ei de acasă şi ameninţându-i-se violent copiii. ,,În mod ironic, spune Kaeley Triller, cele mai nesigure ‘spaţii sigure’ din istoria lumii sunt spaţiile unde discursul este cenzurat şi dezacordul este pedepsit. Dacă oamenii nu sunt în siguranţă când nu sunt de acord, atunci nu sunt în siguranţă deloc”.

Nu ar trebui să fim surprinşi atunci când incidente de politică de identitate par să dezvăluie o urmă de totalitarism. Politica de identitate nu dă naştere doar unei culturi a nedreptăţii; ea dă naştere unei culturi a răzbunării – una care nu se sfârşeşte niciodată şi nu poate fi niciodată rezolvată.

Twitter, Facebook şi Apple sunt printre cele 107 companii majore care au susţinut legea federală prin care folosirea pronumelor greşite va fi pedepsită. Numit Actul de Egalitate, această lege este orice altceva decât un act de egalitate. Astfel de legi dau guvernului controlul asupra libertăţii noastre de a vorbi şi a gândi potrivit adevărului. Actul de Egalitate va extinde aceasta asupra tuturor celor 50 de state americane.

Noile reguli ale Twitter sunt doar un semn al lucrurilor ce vor veni. Monopolurile reţelelor de socializare deţin acum colectiv capacitatea de a înclina balanţa către aliaţii lor ideologici preferaţi şi ei au dat toate indiciile că activiştii LGBT şi ,,progresiştii” sociali sunt acceptaţi. Pe de altă parte, creştinii, cei pro-viaţă şi o varietate de liberali din vechea gardă (inclusiv câteva feministe asediate care, ca Murphy, pun sub semnul întrebării multe din afirmaţiile lor anterioare) sunt cât se poate de neacceptaţi.

Reţelele de socializare conectează acum mare parte din lume şi, în următorii câţiva ani, cred că vom vedea epurări mai agresive, pe scară largă, care încearcă să-i elimine din aceste platforme pe aceia dintre noi cu valori tradiţionaliste. Câtă vreme giganţii reţelelor de socializare au monopolul asupra comunicării, ei controlează relatarea, şi se pare că acest lucru nu se va sfârşi bine pentru cei care au o relatare proprie.

Sursa: www.lifesitenews.com, Twitter, Facebook want to punish users for ‘misgendering’ transgender individuals

Traducere: Catacombele Ortodoxiei

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *