Selectați pagina

Turtele dulci de la Franzeluţa şi caramelele de la Bucuria, interzise pe piaţa din SUA

Turtele dulci de la Franzeluţa şi caramelele de la Bucuria, interzise pe piaţa din SUA

SUA nu permite importul de bomboane şi turte dulci ce conţin coloranţi nocivi. Departamentul american de Sănătate şi Servicii Umane a întocmit o listă „roşie” a produselor ce conţin coloranţi interzişi sau nedeclaraţi pe etichetă, iar în listă se numără și două produse fabricate în Republica Moldova, scrie bani.md citat de noi.md

Produsele-problemă sînt turtele dulci cu aromă de fragi produse de combinatul de panificaţie Franzeluţa şi caramelele cu gust de alune şi fructe de la fabrica Bucuria. Potrivit specialiştilor americani, aceste dulciuri conţin două tipuri de coloranţi interzişi peste Ocean – carmoizina (roşu) şi tartrazina (galben).

De cealaltă parte, reprezentanţii companiilor vizate susţin că nu ştiu de o astfel de alertă a specialiştilor din SUA şi spun într-un glas că nu folosesc aceşti coloraţi.

„La noi nu s-a depistat nimic. Distribuitorul nostru din SUA ne-a asigurat că nu avem probleme. Nu utilizăm carmoizină. Toate produsele noastre sînt certificate şi întrunesc standardele cerute”, explică Victor Cojocaru, directorul combinatului Franzeluţa.

Aceeaşi replică am primit şi de la Bucuria.

„Noi nu utilizăm aceste tipuri de adaosuri. Nici nu exportăm bomboane în SUA, deoarece au termenul de valabilitate foarte mic. Dacă am fi folosit aceşti aditivi, termenul ar fi mai mare”, se apără Ecaterina Cechina, şefa Direcţiei economie şi finanţe de la fabrica Bucuria.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

  1. Ion Apostol

    Cat tupeu ordinar au americanii astia!! Ei care au inventat mancarea CEA MAI CANCERIGENA din lume dau lectii de moralitate Moldovei!!

    si normal ca ei nu vor ciocolata de la Bucuria din Moldova, ei vor doar sa exporte ciocolata lor cancerigena si putreda de la ,,NESTLE,, MARS MILKA si toate mizeriile cancerigene din occident.

    Absolut TOT CE PRODUCE MOLDOVA este bun, Ecologist, si mai ales sanatate curata!! In special Branzeturi, ciocolata, Vin, grane, mere sanatoase, pomicultura

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *