Selectați pagina

Turcia nu renunta la ora de vara. Care sunt consecintele acestei schimbari?

Turcia nu renunta la ora de vara. Care sunt consecintele acestei schimbari?

ceasGuvernul de la Ankara a luat aceasta decizie pentru a le permite cetatenilor „sa beneficieze de mai mult soare”. Astfel suna justificarea oficiala. La 30 octombrie, turcii nu vor face trecerea la ora de iarna si vor fi cu trei ore inainte fata de ora medie Greenwich, pe tot parcursul anului. Ideea trecerii la ora exacta de vara ii apartine omului de stiinta Benjamin Franklin si provine din secolul al XVIII-lea.

Ora de vara implineste 100 de ani. Ea a fost introdusa ca o necesitate de razboi de catre Germania si Austro-Ungaria pe 30 aprilie 1916, pentru economisirea rezervelor de carbune.

In Romania, ora de vara a fost introdusa in 1917 pentru a se face economie la electricitate si pentru evitarea confuziilor dupa ce rusii au luat in prealabil aceeasi masura. Din 1943 pana in 1979 practica trecerii la ora de vara a fost suspendata in Romania. Din 1997 ea s-a recalculat si de atunci in ultima duminica din martie se trece la ora de vara iar in ultima duminica din octombrie la ora de iarna.

Nu toate tarile folosesc in acest moment ora de vara, ci doar 70 de state din intreaga lume. De asemenea, nu toate tarile au aceleasi perioade pentru schimbarea orei de vara!

Sursa: Cezar’s Blog

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *