Selectați pagina

Erdogan insistă că Turcia are dreptul de a transforma Sf. Sofia într-o moschee fără permisiunea Greciei

Erdogan insistă că Turcia are dreptul de a transforma Sf. Sofia într-o moschee fără permisiunea Greciei

Recep Tayyip Erdogan a subliniat încă o dată că Turcia are dreptul să decidă în mod independent asupra schimbării statutului Hagia Sophia din Istanbul.

Turcia nu are nevoie să ceară permisiunea Greciei pentru a transforma Hagia Sophia într-o moschee. Acest lucru a fost anunțat de președintele turc Recep Tayyip Erdogan luni, 08 iunie 2020, transmite Romfea.

“Acum ei vorbesc despre Aiye-Sophia”, agenția citează comentariile liderului turc cu privire la reacția Greciei la declarațiile recente făcute la Ankara. “Ei spun că nu o vei transforma într-o moschee. Sunteți din administrația turcă?”.

Erdogan a subliniat că Turcia nu trebuie să ceară permisiunea nimănui în această problemă.

“Nu trebuie să obținem permisiunea de la dumneavoastră. Așteptăm decizia Consiliului de Stat și vom acționa în conformitate cu acesta”, a declarat președintele Turciei.

În ajun reconsiderarea statutului catedralei Sfânta Sofia a fost susținută de cel mai apropiat aliat al lui Erdogan – liderul Partidului Mișcării Naționaliste Devlet Bahceli.

“Catedrala Hagia Sophia este o moschee, simbolul cuceririi de către poporul musulman turc. Acesta este un adevăr neschimbat pe care toată lumea ar trebui să-l recunoască. Dacă Allah va permite, atunci din Hagia Sophia nu se va auzi sunetul clopotelor, ci Adhanul”, a declarat Bahceli.

Sursa: https://www.romfea.gr/diafora/37503-erntogan-se-athina-den-tha-paroume-tin-adeia-sas-gia-tin-agia-sofia

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *