Selectați pagina

Trump vrea un acord de dezarmare nucleara cu Moscova

Trump vrea un acord de dezarmare nucleara cu Moscova

Presedintele ales al SUA, Donald Trump, a anuntat intr-un interviu acordat presei ca va propune ridicarea sanctiunilor impuse Rusiei pentru anexarea Crimeei in schimbul unui acord cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, privind reducerea armamentului nuclear.

Cel care-i va succeda lui Barack Obama la Casa Alba a criticat, in context, politica externa promovata de predecesorii sai. Printre altele, el a descris razboiul lansat impotriva Irakului in 2003 de republicanul George W. Bush drept una dintre cele mai grave erori din istoria Statelor Unite.

Dar, cu patru zile inainte sa devina al 54-lea presedinte al SUA, Trump a lasat sa se intrevada o prima importanta initiativa in materie de control asupra armelor nucleare de la semnarea, in 2010, de catre Barack Obama a unui “New START” (Stretategic Arms Reduction Treaty) cu Rusia. “Sunt sanctiuni impuse Rusiei. Sa vedem daca putem realiza ceva bun cu Rusia”, a spus miliardarul new-yorkez pentru cotidianul The Times.

“Inainte de toate, cred ca arsenalul nuclear trebuie redus in mod semnificativ. Rusia o duce rau acum din cauza sanctiunilor, dar cred ca se poate intampla ceva de care sa beneficieze multi oameni”, a explicat Trump.

Statele Unite si Rusia sunt cele mai mari puteri nucleare din lume. SUA detin 1.367 de ogive nucleare, in timp ce Rusia are 1.796, potrivit ultimelor date ale departamentului de stat american.

Sursa: incomemagazine.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке