Selectați pagina

Triumful seculariştilor şi sorosiştilor: Mitropolit grec reţinut pentru că a oficiat Liturghia în Biserică

Triumful seculariştilor şi sorosiştilor: Mitropolit grec reţinut pentru că a oficiat Liturghia în Biserică

Notă: Cred că nici pe vremea bolşeviştilor nu se întîmplau aşa ceva. Lenin, ești răzbunat. Mall-uri pline, biserici golite.

Poliția l-a reținut pe mitropolitul Serafim de Kythira al Greciei, pentru că a încălcat restricțiile impuse de autorități, cu privire la interzicerea oficializării slujbelor în biserici, din cauza riscului de răspândire a pandemiei de COVID-19, scrie RBC, care citează publicația Vima Orthodoxias.

Astfel, în data de 20 martie, mitropolitul a deschis Catedrala Răstignirea lui Hristos de pe insula Kythira și a invitat credincioșii la slujbă.

Ajuns la secția de poliție, mitropolitul a declarat oamenilor legii că nu a primit indicații de la arhiepiscopul Atenei și a întregii Grecii, Ieronim, privind interzicerea oficierii slujbelor religioase.

După ce au încheiat procesul verbal, oamenii legii l-au eliberat pe mitropolit. Nu înainte de a-l avertiza că în caz că situația se va repeta, acesta va fi acționat în judecată.

În prezent, în Grecia sunt circa 500 de persoane infectate cu COVID-19. De asemenea, au fost înregistrate cel puțin 13 decese.

Surse: https://www.rbc.ru/rbcfreenews/5e769a2f9a794783215b27a7 https://www.vimaorthodoxias.gr/nea/synelifthi-o-mitropolitis-kythiron/

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.