Selectați pagina

Trebuie să învăţăm să ne punem încrederea în purtarea de grijă a lui Dumnezeu, şi nu în forţele şi gândurile proprii

Trebuie să învăţăm să ne punem încrederea în purtarea de grijă a lui Dumnezeu, şi nu în forţele şi gândurile proprii

Prima cauză a fricii este lipsa credinţei, a încrederii că Dumnezeu îşi respectă promisiunea şi ne poartă de grijă. Cel care crede cu tărie în Dumnezeu şi purtarea Sa de grijă are siguranţa că va primi de la El ajutor în orice împrejurare şi, astfel, nu are de ce să se teamă, nici de întâmplările vieţii, nici de duşmănia oamenilor, nici chiar de moarte.

Diavolul are un deosebit interes să aprindă şi să întreţină această patimă a fricii, care tulbură sufletul şi-l împiedică să ducă la îndeplinire urcuşul duhovnicesc. De aceea un lucru foarte important este ca omul să conştientizeze că gândurile şi imaginaţia sa pot fi influenţate şi de forţele răului. Astfel, pe tot parcursul vieţii sale, e bine ca omul să înveţe să-şi pună încrederea în purtarea de grijă a lui Dumnezeu, şi nu în forţele şi gândurile proprii.

Leacul cel mai puternic împotriva fricii este rugăciunea inimii: „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine păcătosul!”. Prin rugăciunea inimii omul se află tot timpul unit cu Dumnezeu, primind neîncetat ajutorul Lui, astfel că teama nu i se mai strecoară în suflet. Cu cât rugăciunea este mai curată, cu atât piere frica.

Extras din ”Apostolat în Ţara Făgăraşului” nr. 41 – iunie 2010

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

3 Comentarii

 1. Anonim

  Doamne ajuta Amin 🙏

  Răspuns
 2. Anonim

  Doamne ajuta tuturor.Amin

  Răspuns
 3. Anonim

  Doamne ajuta, Amin!

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке