Selectați pagina

TRANSUMANISMUL…. Viaţa omului fără de existenţa sa

TRANSUMANISMUL…. Viaţa omului fără de existenţa sa

“Dacă umanismul e filosofia omului fără de Dumnezeu, atunci transumanismul e filosofia omului fără existenţă sa. Orice încercări de a atinge nemurirea pămîntească, în mod invevitabl sunt asociate cu încercarea de a crea un suflet artifical”, a declarat membrul Camerei Civică a Federației Ruse, doctor în Ştiinţe Politice, Alexandr Shipkov.

“Transumaniştii afirmă că ştiinţa este angajată pentru a îmnbunătăţi calitatea vieţii şi a perfecţionării omului, însă o dată ce moralitatea nu permite experimente asupra omului, aceştia nu pot dezvolta ştiinţa. De aceea transumaniştii se află în opoziţie, esenţa căreea e că moralitatea încurcă de a îmbunătăţi calitatea vieţii omului” – a declarat Shipkov. Acesta a mai adăugat că în conformitate cu ideile transumanismului, omul are dreptul să îşi conducă viaţă proprie ca pe o proprietate, şi prin urmare, poate priva atît de viaţa sa cît şi a altor oameni.

Anume pentru accelerarea acceptării unor astfel de idei, este creată propaganda avorturilor şi a eutanasiei. Shipkov aminteşte că în creştinism viaţa nu e o proprietate ci un dar.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке