Selectați pagina

Transportul public din Chişinău, monitorizat prin GPS

Transportul public din Chişinău, monitorizat prin GPS

troleibus chisinauPrimăria capitalei va organiza o licitaţie publică pentru procurarea a 850 de sisteme de monitorizare prin GPS a transportului public. Sistemele vor fi instalate în troleibuze, autobuze, dar şi în autospecialele Regiei „Autosalubritate”.

Şeful interimar al Direcţiei transport public şi căi de comunicaţie, Igor Gamreţchi, a declarat pentru IPN că instalarea sistemelor de monitorizare va permite localizarea transportului public şi reducerea cheltuielilor nejustificate.

Bază de date comună

Iniţial vor fi procurate 850 de utilaje, după care numărul acestora va fi extins. „Maşinile de la „Autosalubritate” au deja instalate sisteme de monitorizare GPS, însă nu este corect ca întreprinderea să le instaleze şi să monitorizeze datele. O procedură de acest gen nu are logică.

Monitorizarea trebuie să fie făcută de către Direcţia generală transport, iar informaţia va fi stocată într-o bază de date comună. Fiecare va avea acces la datele stocate, dar nu le va putea modifica”, a spus Igor Gamreţchi.

Potrivit şefului Direcţiei transport, în prezent este examinată posibilitatea instalării în staţiile de aşteptare a transportului public a unor panouri electronice cu informaţii în regim real despre unde se află unităţile de transport şi în câte minute vor ajunge în staţie.

Sursa: evz.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *