Selectați pagina

Transnistria se înarmează

Transnistria se înarmează

transnistriaÎn cadrul şedinţei ordinare a Comisiei Unificate de Control din 17 iulie, desfăşurată la Tighina/Bender, delegaţia moldovenească a solicitat să se atragă atenţia asupra acţiunilor unilaterale ale părţii transnistrene, care destabilizează situaţia în regiunea oraşului Tighina/Bender , care este un raion cu regim sporit de securitate.

Delegaţia RM a mai atenţionat şi asupra ignorării conştiente a principiilor mecanismului de pacificare de către autorităţile de la Tiraspol. S-a specificat că în ciuda acordurilor şi înţelegerilor adoptate anterior, structurile de forţă transnistrene sporesc prezenţa militară în regiune.

Amintim că anul trecut, Tiraspolul a introdus unilateral forţe militare suplimentare în raionul Tighina/Bender. Deşi la insistenţele părţii moldoveneşti a fost luată decizia de a le retrage, aceasta nu a fost realizată în practică până astăzi. La aceasta s-au adăugat piedicile impuse colaboratorilor poliţiei RM de a-şi desfăşura ctivitatea în zona controlată de Chişinău. Iar anul acesta autorităţile separatiste au desfăşurat exerciţii militare de amploare în apropierea Tiraspolului, fapt ce a alarmat autorităţile legitime de la Chişinău. De asemenea, acţiunilor provocatoare militare i s-au adăugat cele politice, precum a fost iniţiativa de a transfera sediul Sovietului Suprem al aşa-numitei RMN la Bender, şi declaraţiile preţedintelui autoproclamatei republici, care a declarat de nenumărate ori că acesta este un oraş transnistrean.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке