Selectați pagina

Transnistrenii nu vor mai plăti amenzi dacă le expiră permisul de ședere

Transnistrenii nu vor mai plăti amenzi dacă le expiră permisul de ședere

transnistriaAmenzile administrative prevăzute pentru străini care încalcă regimul de şedere în Republica Moldova nu vor mai fi aplicate asupra locuitorilor regiunii transnistrene care călătoresc în baza paşapoartelor străine.

Din 8 noiembrie 2013, au intrat în vigoare modificările operate la art. 333 din Codul contravenţional cu privire la încălcările regulilor de şedere în Republica Moldova.

Autorităţile abilitate au elaborat un mecanism de implementare a acestor modificări, inclusiv principalele criterii care ar putea confirma reşedinţa permanentă a persoanei în regiunea transnistreană, transmite trm.md.

Poliţia de frontieră va lua în calcul informaţiile conţinute în documentele de călătorie, inclusiv ştampilele de evidenţă consulară, însemne care indică faptul că documentul a fost eliberat de o misiune diplomatică străină acreditată pe teritoriul Republicii Moldova. Astfel, este prevăzută şi procedura îndeplinii unei declaraţii pe proprie răspundere cu privire la reşedinţa în regiunea transnistreană, fiind asigurată astfel flexibilitatea mecanismului de implementare.

Decizia în cauză a autorităţilor moldoveneşti constituie o contribuţie practică în reducerea barierelor administrative şi asigurarea libertăţii circulaţiei populaţiei de pe ambele maluri ale Nistrului.

Anterior, la traversarea frontierei de stat a Republicii Moldova, locuitorii regiunii transnistrene care deţin paşapoarte străine erau trataţi egal cu cetăţenii străini din afara ţării, fiind sancţionaţi în cazul constatării încălcărilor regimului de şedere.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.