Selectați pagina

E lege în Washington: Transformarea corpurilor persoanelor defuncte în îngrășământ natural. Motivul? Practicile tradiționale POLUEAZĂ

E lege în Washington: Transformarea corpurilor persoanelor defuncte în îngrășământ natural. Motivul? Practicile tradiționale POLUEAZĂ

Guvernatorul statului Washington, Jay Inslee, a semnat marți un proiect de lege care legalizează transformarea corpurilor persoanelor defuncte în îngrășământ natural.

Prevederea, semnată de guvernatorul democrat Jay Insee, va intra în vigoare în mai 2020. Astfel, transformarea corpului unei persoane defuncte în compost va fi o alternativă la înmormântare și incinerare, scrie The Hill, citat de Active News

O practică neobișnuită care a devenit în ultimii ani subiectul unor polemici puternice, mai ales după ce reprezentanții bisericii catolice au reușit să blocheze aprobarea legii în 2017. În ciuda controversei și a disputelor, statul Washington devine acum primul din SUA care dă liber la transformarea în îngrășământ a rămășițelor umane.

Acestea vor fi învelite într-un material de pânză și așezate într-o vas cilindric lung, pe un pat de material organic din lemn, iarbă și paie.

Aerul din interiorul structurii va fi aspirat periodic, oferind oxigen pentru a accelera activitatea microbiană. Rămășițele umane trebuie reduse la „compostare” în decurs de o lună. Odată terminat acest proces, materialul produs poate fi utilizat ca îngrășământ.

Statul din Washington deja așa numite „cimitire verzi” în care oamenii sunt îngropați fără îmbălsămare, fără sicrie și pietre funerare. Și asta după ce, tot mai mulți progresiști se lamentează că înmormântarea sau incinerarea defuncților sunt practici tradiționale, dar sunt poluante.

Sursa: http://thehill.com/homenews/state-watch/444880-inslee-signs-bill-to-make-washington-1st-state-to-legalize-human

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке