Selectați pagina

Trăim sfârșitul apocalipsei! Credinţa multora s-a răcit, si dragostea

Trăim sfârșitul apocalipsei! Credinţa multora s-a răcit, si dragostea

Părintele Antim :

… Trăim sfârșitul apocalipsei! Trăim vremuri apocaliptice!

… Prin ceea ce vedem în jurul nostru, chiar și în viața de mănăstire a monahilor, și a celor din lume, credința este căldicică la mulți, păcatele bântuie la scară națională și mondială. Și nu numai acele păcate ușoare, ci păcate pe care le întâlnim în Sfânta Scriptură, în Vechiul Testament, acele păcate care au adus peste o parte din comunități pedepse grele de la Dumnezeu. Mă refer la Sodoma și Gomora. Aceste păcate bântuie, și am spus lucrul acesta, ca traim vremuri apocaliptice, … m-am legat de ceea ce s-a întâmplat în trecut și ceea ce vedem noi actualmente, astăzi…

Credinţa multora s-a răcit, si dragostea… Omul este materialist, afluență la biserică asa cum este, trăirea nu mai este profundă, familia nu mai este familie.

… Aceste păcate, aceste neajunsuri, dacă nu ne vom întoarce… bineînțeles că Dumnezeu este și milostiv, dar și drept Judecator.

Și așa cum s-a întâmplat și în cetatea Ninivei și la Sodoma și în alte multe exemple, ne putem aștepta și noi, cum s-a văzut în anii din urmă cu acele cataclisme, inundații, uragane și alte semne pe care Dumnezeu le aduce peste neamul acesta, pentru trezirea noastră.

Suntem un neam de două mii de ani ortodox, plămădit în această credință dreaptă și Dumnezeu ne vrea ortodocși, ne vrea așa cum au fost strămoșii noștri. Oameni demni, oameni care știu care este scopul acestei vieți, oameni care să ajungă dincolo să se bucure dimpreună cu cei din care ne tragem noi.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

  1. B.I.T.

    Din propria mea experiență de viață, prin ceea ce am văzut și am trecut, vă zic că părintele are o mare, mare dreptate…
    Ascultați-l întru toate și nu veți regreta – aceasta v-o recomand!

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке