Selectați pagina

Traficul de persoane înfloreşte în ţară: Le-a promis lucur în Dubai, dar le-a dus în Cipru să se prostitueze

Traficul de persoane înfloreşte în ţară: Le-a promis lucur în Dubai, dar le-a dus în Cipru să se prostitueze

Un bărbat a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru trafic de persoane. Acesta ar fi recrutat două tinere cărora le-a promis de lucru în Dubai, dar le-a dus în Cipru, acolo unde le-a obligat să se prostitueze, relatează tv8.md 

Totul s-ar fi întâmplat în anul 2015. Individul a intermediat comunicarea celor două victime cu așa-zisa angajatoare, care le-a promis cumpărarea biletelor de călătorie și cazare gratuită, în camere separate.

Fetele, care aveau atunci câte 20 de ani, au spus că pe biletul electronic era indicat orașul, nu și țara în care zboară.

Individul și pretinsa angajatoare le-au promis tinerelor salarii de 10 mii de euro pe lună, dar au ajuns să fie ”remunerate” cu 9 mii de euro pentru șase luni.

Atunci când au cerut să se întoarcă la Chișinău, victimelor le-au fost luate pașapoartele. Mai mult, au fost obligate să ”muncească” chiar din prima zi, deservind câte 7 – 8 clienți pe zi, de care erau de multe ori maltratate.

Tinerele nu erau lăsate să părăsească localul în care erau obligate să se prostitueze, ”angajatorii” inventând o datorie de câteva mii de euro pe care acestea ar fi acumulat-o atunci când au fost ”cumpărate” de la Chișinău. Astfel, una dintre fete a revenit la Chișinău fără niciun ban.

La solicitarea procurorilor, Curtea de Apel Chișinău a dispus ca condamnatul să îi ofere fiecărei victime câte 50 de mii de lei, prejudiciu moral.

Condamnatul are vârsta de 34 de ani și a fost anterior condamnat pentru tâlhărie și organizarea migrației ilegale.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.