Selectați pagina

Îngrijorător: Traficul de copii, în creştere la nivel mondial

Îngrijorător: Traficul de copii, în creştere la nivel mondial

Traficul de copii a crescut la nivel mondial, ajungând la o treime din cazurile de trafic de fiinţe umane înregistrate.

Anunţul a fost făcut de către Biroul Naţiunilor Unite de luptă împotriva drogurilor şi criminalităţii (UNODC) în raportul său pe 2014 făcut public astăzi, transmite AFP, potrivit Agerpres.ro.

Copiii reprezintă majoritatea victimelor în Africa şi Orientul Mijlociu, iar în unele ţări, acum ar fi India, Egipt, Angola sau Peru, ei reprezintă peste 60% dintre persoanele care cad victimă traficului de fiinţe umane, relevă UNODC în acest raport făcut public o dată la doi ani.

Copiii şi adolescenţii nu reprezentau decât 20% din cazurile de trafic înregistrate în perioada 2003-2006, reaminteşte organizaţia.

La nivel mondial, 70% dintre victimele traficului sunt de sex feminin, comparativ cu 84% în urmă cu zece ani.

Procentul femeilor a scăzut la 49%, comparativ cu 74% în 2003, însă cel al fetelor şi adolescentelor a crescut la 21%, comparativ cu 10% acum un deceniu.

Deşi cea mai mare parte a traficului de fiinţe umane are ca finalitate exploatarea sexuală (53% din cazuri), procentul traficului în scopuri de muncă forţată este în creştere, la 40%, comparativ cu 32% în 2007, notează UNODC.

Disparităţile regionale sunt, totuşi, semnificative. În Europa şi Asia Centrală, exploatarea sexuală are loc în două treimi din cazuri, în timp ce în restul Asiei, munca forţată este întâlnită în majoritatea cazurilor.

Unele forme de trafic, cum ar fi cel de copii pentru lupte armate sau pentru mica delicvenţă sau cerşetoria forţată, pot reprezenta o problemă semnificativă în anumite locuri, se menţionează în raport.

Documentul, bazat pe date furnizate de 128 de ţări, nu permite relevarea decât a vârfului aisbergului, subliniază UNODC.

Organizaţia atrage atenţia asupra faptului că în numeroase regiuni ale lumii traficului de fiinţe umane rămâne o activitate cu risc scăzut şi extrem de profitabilă pentru infractori.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке