Selectați pagina

Traficul de copii este în creştere

Traficul de copii este în creştere

trafic de copiiTraficul de copii a crescut la nivel mondial, ajungând la o treime din cazurile de trafic de fiinţe umane înregistrate, a atras atenţia Biroul Naţiunilor Unite de luptă împotriva drogurilor şi criminalităţii (UNODC) în raportul său pe 2014 făcut public, transmite AFP.

Copiii reprezintă majoritatea victimelor în Africa şi Orientul Mijlociu, iar în unele ţări, acum ar fi India, Egipt, Angola sau Peru, ei reprezintă peste 60% dintre persoanele care cad victimă traficului de fiinţe umane, relevă UNODC în acest raport făcut public o dată la doi ani.

Copiii şi adolescenţii nu reprezentau decît 20% din cazurile de trafic înregistrate în perioada 2003-2006, reaminteşte organizaţia.

La nivel mondial, 70% dintre victimele traficului sunt de sex feminin, comparativ cu 84% în urmă cu zece ani. Procentul femeilor a scăzut la 49%, comparativ cu 74% în 2003, însă cel al fetelor şi adolescentelor a crescut la 21%, comparativ cu 10% acum un deceniu.

Unele forme de trafic, cum ar fi cel “de copii pentru lupte armate sau pentru mica delicvenţă sau cerşetoria forţată”, “pot reprezenta o problemă semnificativă în anumite locuri”, se menţionează în raport.

Documentul, bazat pe date furnizate de 128 de ţări, nu permite relevarea decît a “vîrfului aisbergului”, subliniază UNODC. Organizaţia atrage atenţia asupra faptului că în numeroase regiuni ale lumii traficului de fiinţe umane rămîne “o activitate cu risc scăzut şi extrem de profitabilă pentru infractori”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *