Selectați pagina

Traducere. Din Adresarea Patriarhului Kiril în Duma de Stat a Federaţiei Ruse pe 22 ianuarie 2015

Traducere. Din Adresarea Patriarhului Kiril  în Duma de Stat a Federaţiei Ruse pe 22 ianuarie 2015

patriarhul KirilMulţi oameni sunt îngrijoraţi de invazia în vieţile lor a inovaţiilor ce ţin de mijloacele electronice de colectare şi prelucrare a datelor personale, în urma căruia creşte riscul controlului total asupra individului. Acest lucru are loc nu doar din partea organelor statale, dar şi din partea oricăror altor puteri organizate, care deţin aceste tehnologii.

Mii de cetăţeni, se adresează către mine şi îşi exprimă dezacordul cu implimentarea noilor tehnologii de identificare a persoanei fără dreptul de a alege, fără nici o alternativă. Ştiu, că şi către organele puterii de stat vin nu mai puţine scrisori cu astfel de probleme.

Sunt convins – oamenii trebuie să aibă dreptul de a alege. Să primească acte de identitate sub forma cardului electronic de plastic sau în forma tradiţională, pe support de hirtie, cu sau fara microscheme incorporate.

Utilizarea mijloacelor automatizate pentru colectarea, prelucrarea, evidenţa datelor personale, mai ales a informaţiei confidenţiale, trebuie să fie realizată doar în baza consimţămîntului/acordului persoanei. Constatarea că aceste tehnologii sunt comode pentru sistemul birocratic – nu poate servi drept motiv de a fi întroduse în mod totalitar.

Fiecare dintre noi poate nimeri în robia acestor tehnologii, sub control total. Şi dacă pentru cineva cuvintele mele nu sunt actuale, credeţi-mă, peste o perioadă de timp, aceste cuvinte ar putea să devină actuale pentru fiecare dintre noi.

De aceea, lăsînd o portiţă sub forma de alternativă, noi întotdeauna vom pastra posibilitatea de a ieşi de sub jugul unui asemenea control total.

Traducere pentru Apărătorul,

Sursa http://3rm.info

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.