Selectați pagina

Trădarea lui Iuda: Transferarea Lavrei Pociaev către Statul Ucrainean

Trădarea lui Iuda: Transferarea Lavrei Pociaev către Statul Ucrainean

lavra pecerscaDeputații Consiliului General din Ternopol au votat pentru transferarea dreptului de proprietate asupra Lavra Poceaev catre Statul Ucrainean.

Aceasta s-a intamplat, de fapt, in Sfanta si Marea Joie din Postul Mare al Pastilor, dar Lavra nu a fost informata, ci a aflat mai nou din mass-media.
Deputații si-au afirmat sprijinul, în timpul sesiunii lor, facand apel la Primul-Ministru al Ucrainei, Yatsenyuk, potrivit presei ucrainene, și adresandu-se Cabinetului de Miniștri, prin solicitarea ca proprietatea să fie confiscata Bisericii Ortodoxe a Ucrainei. Lavra nu a fost informata in legatura cu acest proiect, care vizeaza clădirile manastirii și bisericile complexului mănăstirii, decat din mass-media.
Mitropolitul de Poceaiev, staret al Lavrei Adormirii Maicii Domnului, Episcopul Vladimir, a comentat recent pe marginea acestor fapte, în revista ucraineană „Segodnya” („Astazi”): „In Sfanta Joie, Biserica Sfanta comemorează Cina Cea de Taină și trădarea lui Iuda, care pentru 30 de banuti L-a trădat pe Hristos Mântuitorul. Aceste evenimente au avut loc in urma cu 2000 de ani. Timpul trece, dar oamenii și faptele raman aceiași. În 2015, in Joia Sfântă, s-a intamplat ceva similar. Membrii Consiliului Regional, care se consideră creștini, au adoptat legi care nu sunt creștine. Ei vor să facă din Lavra Poceaiev (centru spiritual al creștinilor ortodocși) un muzeu istoric; pentru ca mănăstirea sa nu mai fie administrata de staretul său și de comunitățile sale monahale, asemena celor care au fondat-o în 1240, ci de un director și de ghizi”.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=lbDD2wDpOr4[/youtube]
 

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

2 Comentarii

  1. Ecaterina

    Săptămâna trecută, pe 27.04.2015, am fost la lansarea a două cărți de către Parintele Arhimandrit Ambrozie Iurasov. Ne-a vorbit timp de cel puțin 1 ora și nu ne-a spus despre această prigoană. Cu siguranță că nici dânsul nu a știut. Așteptăm în continuare vești despre aceasta. Dumnezeu să-i ocrotească. S-au întâmplat multe de-a lungul secolelor și cred în continuare că Biserica Ortodoxa nu va dispare. Nu de puține ori s-a spus că nu mai avem sfinți în viață. Eu cred că mai avem, dar sunt neștiuți. Și Dumnezeu nu ne va lăsa. Acum începe cernerea grâului de neghină. Să ne rugăm la Dumnezeu să ne lumineze și să ne întărească. Genunchii la rugaciune. Doamne ajută.

    Răspuns
    • marele Păcătos

      În cartea lui Enoh scrie aşa:

      când va fi împlinit numărul mucenicilor – atunci va fi sfârşitul lumii.

      să ne întărim cu duhul şi cu sufletul, dar nu cu trupul, pentru a înfrunta orice prigoană.

      Nimic nu se face fără Voia Domnului. – cu aceste cuvinte în inimă, şi orice este posibil.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *