Vaccine_AwarenessCurtea Constituţională a pus punct disputelor generate de părinţii care refuză să-şi vaccineze copii. Magistraţii au constat că medicii care insistă ca micuţii să fie vaccinaţi nu încalcă prevederile Constituţiei.

Potrivit jurnal.md, Curtea a fost sesizată de către avocatul parlamentar Anatolie Munteanu, care a cerut verificarea constituţionalităţii unor prevederi din legislaţie ce interzic frecventarea grădiniţelor de către copii care nu au fost vaccinaţi. Contestarea avocatului parlamentar a fost criticată dur atât de reprezentantul Legislativului de la Curtea Constituţională cât şi de directorul Centrului pentru Sănătate Publică.

Discursurile celor doi au rămas fără replică, întrucât autorul sesizării a lipsit de la şedinţă. Anterior, avocatul parlamentar Anatolie Munteanu a declrat că a cerut ca legea să fie interpretată de Curte după ce a primit mai multe plângeri de la părinţi nemulţumiţi de faptul că nu-şi pot înmatricula copiii în instituţiile şcolare fără să-i vaccineze.