Notă: Dragi fraţi şi surori întru Hristos! Nu e posibil să Îl trădezi pe Hristos şi pe Biserica sa şi să te declari credincios Lui. Iar cei care nu rămîn credincioşi Lui Hristos, se predau în mîinele diavolului şi a slujilor sale. Se întîmplă acest lucru în BORu, în care ierarhii se dezic deschis şi public de Hristos, în acelaşi timp declarîndu-se credincioşi canoanelor şi pravilei bisericeşti. Astfel de exemple din păcate, sunt de ordinul zecilor şi chiar sutelor… Doamne milueşte-ne!

În data de 26 februarie, „figura publică australiană, binecunoscut întregii lumi, speaker-ul motivaţional Nick Vujicic, a vizitat Lavra Pecerska din Kiev”. În cadrul mănăstirii, oaspetele împreună cu colegii săi, au fost întîmpinaţi de Mitropolitul Pavel de Vyshgorodskii şi Cernobil.

Aşa precum este prezentat pe site-ul mănăstirii, mitropolitul le-a înmînat oaspeţilor suveniruri şi i-a condus în Biserica Inaltarea Sfintei Cruci, unde le-a arătat icoanele făcătoare de minuni ale Maicii Domnului. Potrivit mass-mediei ucrainene, Nick Vujicic a ţinut un training în Kiev, pe tema „Învingeţi lenea. Viaţa fără graniţe”.

Nicholas Vujicic s-a năşcut în Melbourne, Australia, într-o familie de imigranţi sîrbi. El s-a năşcut fără mîni şi fără picioare. În ciuda handicapului său, acesta conduce un stil de viaţă foarte activ, călătoreşte foarte mult, scrie cărţi, ţine lecţii motivaţionale şi sprijină persoanele cu dizabilităţi din întreaga lume.

Reprezentanţii serviciului de presă al Lavrei Pecerska din Kiev au „uitat” să menţioneze cititorilor său că Nicholas Vujicic, deşi e de origine sîrbă, nu are nici o tangenţă cu ortodoxia. Tatăl său, Boris Vujicic, e un pastor protestant, iar însuşi Nicholas pe lîngă că face parte din „biserica” evanghelică, mai e şi propăvăduitor în cadrul ei.

Este de remarcat faptul că de asemenea în 2016, Nicholas Vujicic a vizitat Belarus, unde pentru predicile sale i s-a oferit Arena din Minsk, iar pe site-ul oficial al Exarhatului din Belarus apăruse un clip video în care un cleric belorus ţine o cuvîntare, îndemnînd creştinii ortodocşi să participe fără nici o îndoieală la întrunirea cu acest protestant.