Selectați pagina

Toţi românii care deţin depozite bancare trebuie să treacă pe la Fisc, de la 1 ianuarie. Ce trebuie să plătească

Toţi românii care deţin depozite bancare trebuie să treacă pe la Fisc, de la 1 ianuarie. Ce trebuie să plătească

Peste trei milioane de români care au depozite la bănci vor fi nevoiţi, de anul viitor, să treacă pe la Fisc, să completeze Declaraţia 200 şi să plătească statului CASS-ul pentru câştigul din dobânzile bancare.

Legea prevede ca, de la 1 ianuarie 2017, pentru fiecare venit obtinut in parte trebuie achitata contributia la asigurarile de sanatate (CASS), iar aceste dari nu se opresc de la sursa, asa cum se intampla cu impozitul pe venit.

Asa ca, de la anul, cand o persoana isi va incasa dobanda aferenta unui depozit, banca ii va opri impozitul pe venit de 16%, nu insa si cota de CASS de 5,5%. Pentru a da acesti bani, aceasta trebuie sa mearga la Fisc, sa completeze Declaratia 200 si apoi sa plateasca 5,5% din castig, informeaza stirilekanald.ro.

Dobanzile din depozite nu sunt singurele venituri pentru care trebuie depusa Declaratia 200, aceleasi reguli se aplica si in cazul veniturilor obtinute din investitii, chirii, drepturi de autor sau din alte activitati independente.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

5 Comentarii

    • Apărătorul Ortodox

      Straniu. Testat din Republica Moldova si site-ul se deschide si functioneaza normal. Din ce tara si de pe ce dispozitiv il accesati? Daca puteti, atasati si un screenshort.

    • Bogza V. Gheorghe

      acum este ok se poate citi. am facut un print screen cu mesajul dar ca am cum sa-l atasez aici. comentariu nu are optiune de atasare poza. il trimit pe mesaj privat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *