Selectați pagina

Toți adulții care se află pe teritoriul Angliei sunt considerați de acum prin lege donatori de organe

Toți adulții care se află pe teritoriul Angliei sunt considerați de acum prin lege donatori de organe

Din data de 20.05.2020, toți adulții care se află pe teritoriul Angliei sunt considerați prin lege donatori de organe .

Excepție fac minorii, persoanele fără discernământ, imigranții care se află pe teritoriul Angliei de mai puțin de un an , persoanele aflate în vizită precum și persoanele care specifică în mod expres că nu doresc ca organele lor să fie prelevate.

O lege similară urmează să între la vot și în România , dorindu-se prin aceasta a se atribui tuturor cetățenilor „acordul prezumat” … adică, personalul medical să poată extrage organele persoanelor aflate în comă și care nu mai au activitate cerebrală fără să mai ceară acordul familiei și nimeni nu suflă o vorbă despre asta .

Mai jos ştirea apărută pe digi24.ro:

Toți englezii adulți sunt de acum donatori de organe din oficiu. Asta, dacă nu completează o declarație în care refuză acest lucru, din motive religioase, culturale sau de altă natură.

Legea intrată în vigoare la 20 mai pe teritoriul Angliei prevede și anumite categorii excluse din start – turiștii, imigranții de dată recentă, persoanele care nu capacitate de discernământ.

Pentru bolnavii aflați pe listele de transplant și pentru asociațiile care le protejează interesele, noua lege este un mare pas înainte. Se estimează că, astfel, numărul operaţiilor de transplant va creşte cu până la 700, în fiecare an.

Pentru a-i liniști pe criticii legii care se tem de abuzuri, au fost date asigurări că familiile decedaților de la care se pot preleva organe vor fi înștiințate, când se va întâmpla acest lucru.

Țara Galilor are deja acest sistem din 2015, iar Scoția vrea să-l introducă din 2021.

Pe de altă parte, potrivit statisticilor, transplanturile de organe au fost puternic afectate de carantina impusă din cauza pandemiei. În aprilie au fost 99 de cazuri, față de 244 în luna martie.  

Noua lege din Anglia se numește „Max și Keira”, după numele unui băiat a cărui viață a fost salvată după ce a primit inima unei fetițe de 9 ani care a murit într-un accident de mașină.

Sursa: https://www.theguardian.com/society/2020/may/19/deceased-uk-adults-to-be-deemed-organ-donors-in-opt-out-system

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке