Selectați pagina

Tot mai puține remitențe vin în Moldova

Tot mai puține remitențe vin în Moldova

baniVolumul remitențelor în Moldova continuă să scadă, notează NOI.md.

Potrivit datelor Băncii Naționale a Moldovei, în special, în luna mai 2016, volumul transferurilor bănești de peste hotare în favoarea persoanelor fizice a constituit 88,46 milioane de dolari, înregistrînd o scădere de 4,7% comparativ cu luna precedentă și o scădere de 10,9% comparativ cu luna mai a anului trecut.

În general, în ianuarie-mai 2016, volumul remitențelor în Moldova prin intermediul băncilor în beneficiul persoanelor fizice a constituit $ 405,98 mil., înregistrînd o scădere de 7,6% comparativ cu aceeași perioadă a anului 2015.

În structura remitențelor valutare continuă să domine dolarul, a cărui cotă, potrivit totalurilor pe luna mai 2016, s-a ridicat la 47,6%. Cota monedei euro a fost egală cu 37,8%, a rublei rusești – cu 14,6%.

După cum menționează responsabili de la Banca Națională, sumele transferurilor bănești din străinătate efectuate în favoarea persoanelor fizice din Moldova sînt convertite din valuta originală a transferului în dolari SUA, conform cursului oficial al BNM la data efectuării transferului. Atît provenienţa, cît şi destinaţia acestor sume pot avea caracter diferit. Ele includ, pe lîngă remitențele migranţilor moldoveni ce muncesc peste hotarele ţării şi alte transferuri valutare. Datele nu includ operațiunile bănești efectuate prin băncile din regiunile din partea stîngă a Nistrului.

 SURSA: NOI.MD

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке