Selectați pagina

Tot mai puţine moldovence îşi alăptează copiii

Tot mai puţine moldovence îşi alăptează copiii

alaptatMedicii trag un semnal de alarmă – femeile nu-şi mai alăptează pruncii la sân. Doar 30 la sută dintre nou-născuţii din Moldova sunt hrăniţi exclusiv prin alăptare la sân. Pentru a spori numărul acestora, la Spitalul municipal nr.1 din capitală viitoarelor mame li s-au explicat în detalii beneficiile alăptării naturale, relatează Mesager.
După ce au asistat la lecţia practică despre alăptarea la sân, viitoarele mame s-au arătat convinse că îşi vor alimenta pruncii doar prin alăptare naturală.

„M-am convins încă o dată că este foarte important, mai ales, pentru faptul ca să fie copilul cât mai aproape de mamă. Femeia care hrănește prinde la putere, se face mai frumoasă”, susține tânăra mămică Aliona Sânchietu.

În Republica Moldova există şi o organizaţie non-guvernamentală care oferă consultaţii mămicilor care alaptează.

Totuşi, primul şi cel mai important consilier în privinţa alăptării rămâne a fi moaşa.

Chiar dacă în primele două-trei luni de viaţă, majoritatea nou-născuților sunt alăptaţi la sân, ulterior, multe dintre mame aleg să înlocuiască laptele matern cu hrana artificială. În aceste condiţii, medicii recomandă alăptarea până la doi ani. Mai mult, şi legislatia în vigoare este de partea femeilor care îşi alăptează copiii în mod natural.

Studiile relevă că alăptarea la sân este benefică nu doar pentru copil, dar şi pentru mamă, deoarece previne cancerul mamar şi cancerul de col uterin.

Săptămâna aceasta a fost dedicată promovării alăptării la sân.

Sursa: trm.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *