Selectați pagina

Tot mai puţine locuri de muncă vacante în Moldova

Tot mai puţine locuri de muncă vacante în Moldova

locuri de muncaConform bazei de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă săptămâna aceasta erau în evidenţă 7350 locuri de muncă vacante.

Numărul locurilor de muncă vacante s-a diminuat cu 600. Conform bazei de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) săptămâna aceasta erau în evidenţă 7350 locuri de muncă vacante, faţă de 7950 la începutul lunii noiembrie.

Cele mai multe oferte de muncă sunt prezentate de agenţii economici din Chişinău, aproape 3 mii, Bălţi, Ialoveni, Ungheni, Orhei.

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile aproape 1,8 mii de locuri de muncă vacante. Tradiţional, cele mai multe locuri de muncă vacante sunt oferite pentru specialiştii din domeniul sănătăţii, cei din domeniul financiar-economic şi învăţământ.

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă 5583 locuri de muncă pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional, mediu general şi pentru muncitorii necalificaţi. În jur de 2 mii de locuri de muncă sunt oferite pentru lucrătorii din industria textilă şi confecţii. Peste 700 de oferte sunt prezentate pentru lucrătorii calificaţi în întreprinderi industriale.

La începutul lunii noiembrie, în Moldova erau înregistraţi oficial peste 22 mii de şomeri.

Sursa: sputnik.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.