Selectați pagina

Tot mai mulţi moldoveni aleg să-şi cumpere case la sol

Tot mai mulţi moldoveni aleg să-şi cumpere case la sol

Tot mai mulţi moldoveni aleg să-şi cumpere case particulare, iar această tendinţă poate fi observată, în special, în Chişinău, relatează publika.md. Doar în ultimele trei luni, au fost vândute 542 de case, aproape dublu față de media perioadelor similare ale ultimilor 8 ani, iar 80 la sută dintre tranzacţii au fost făcute în Capitală.

Experţii economici susţin că această tendinţă a început încă în anul 2019, pe fundalul creşterii numărului persoanelor cu venituri mari. Astfel, timp de un an au fost tranzacţionate 1600 de case, cu 35% mai mult decât media ultimilor ani. Cifra de vânzări se va menţine şi în acest an, susţin experţii.

„Oamenii care au decis să cumpere case, din motive obiective nu au putut să o facă în primele două trimestre. Cum s-au oprit puţin restricţiile, cum au devenit posibile tranzacţiile, ei s-au apucat de cumpărat şi vândut case”, a menționat Veaceslav Ioniță, expert economic.

Potrivit agenților imobiliari, interesul sporit pentru casele la sol ar fi fost condiționat şi de pandemie.

„Mai mult ei preferă în suburbia Chişinăului să cumpere case, pentru că este mai convenabil un pic. Şi mai ales în legătură cu situaţia asta cu pandemia, ei preferă să fie mai aproape de natură”, a declarat Tatiana Bolbocean, agent imobiliar.

În Chişinău, preţul caselor la curte începe de la 30 de mii de euro. Potrivit experţilor economici, aproximativ jumătate din locuinţe au fost cumpărate în ipotecă.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке