Selectați pagina

Tot mai mulţi bani acumulaţi în bugetul de stat datorită proprietarilor de imobile

Tot mai mulţi bani acumulaţi în bugetul de stat datorită proprietarilor de imobile

Circa 127,8 milioane lei au fost acumulate la buget din impozitul pe bunurile imobiliare care a fost achitat de către 425,6 mii persoane fizice, scrie noi.md

Suma calculată spre achitare pentru anul 2018 constituie 142,2 mln lei, iar reieșind din suma înregistrată la ultima zi de achitare – 15 octombire, au fost încasate 89,87%, transmite Noi.md cu referire la Serviciul Fiscal de Stat.

În același timp, proprietarii de imobile care au achitat integral impozitul menționat pînă la finele lunii iunie, au beneficiat de reducere de 15 la sută din suma impozitului calculat. Astfel, circa 85% dintre persoanele care au achitat acest impozit, au făcut-o pînă la data de 30 iunie, la buget fiind acumulate 102,5 milioane lei sau 72% din suma calculată.

SFS reiterează că impozitul pentru bunurile imobiliare și/sau impozitul funciar se achită în părți egale, nu mai tîrziu de 15 august și 15 octombrie, anul curent.

Persoanele care nu au achitat în termen impozitul pe bunurile imobiliare, vor achita penalitate pentru fiecare zi de întîrziere (0,0384 %  din suma impozitului pe imobil imobiliar neachitat).

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.