Selectați pagina

Tot mai mulţi americani intră în faliment din cauza facturilor medicale

Tot mai mulţi americani intră în faliment din cauza facturilor medicale

falimentAproape toată lumea este de acord că serviciile medicale în Statele Unite sunt scumpe. În plus, din ce în de mai puţine instituţii medicale sunt dispuse să amnistieze, toate, sau doar o parte din facturile medicale. Calificările pentru Medicaid şi Medicare devin tot mai stricte, deoarece fondurile publice alocate pentru aceste programe sunt la cel mai redus nivel din toate timpurile. Deci, cât de mulți oameni sunt forțați să intre în faliment din cauza facturilor medicale insurmontabile?

Răspunsul este că, începând cu anul 2007, un studiu al celor de la Harvard arată că cel puțin 60% din falimente sunt legate de facturile medicale. Chiar şi persoanele cu asigurare de sănătate depun cerere de faliment. Primele de asigurare, deducerile, co-plata și banii scoşi din buzunar determină facturile medicale să înece persoanele şi familiile în datorii medicale. Cei de la Harvard au descoperit că 75% dintre cei care au depus cerere de faliment din motive medicale aveau asigurări de sănătate. Este clar că, a avea asigurare de sănătate nu este o garanție că nu vei avea datorii legate de cheltuielile pentru sănătate.

Uneori, nu doar facturile medicale sunt cele care îi determină pe oameni să intre în faliment. Dacă o persoană este prea bolnavă pentru a lucra, aceasta va pierde din venituri, ceea ce face mai greu ca oricând să-şi plătească facturile medicale. Dacă oamenii sunt forțați să renunțe la slujba lor, aceasta poate însemna, de asemenea, că îşi vor pierde asigurarea de sănătate.

Jurnalul American de Medicină arată că, chiar şi proprietarii de case din clasa de mijloc, bine educați, fac obiectul facturilor medicale copleșitoare. Oamenii sunt forțați să obțină un al doilea credit ipotecar pe casa lor pentru a putea plăti facturile medicale. O altă problemă este că, din cauza facturilor medicale, oamenii folosesc carduri de credit pentru a achita cheltuielile zilnice, cum ar fi alimentele și benzina. Procedând astfel, persoanele și familiile lor se afundă şi mai mult în datorii.

În 2007, Fondul Commonwealth a descoperit că 72 de milioane de americani se luptă cu facturile medicale. Fondul Commonwealth este o organizație independentă care desfășoară cercetări pe probleme de sănătate.

În 2010, Fondul Commonwealth a aflat că din cauza economiei lente și rata ridicată a șomajului, 24% dintre adulţii activi au declarat că au pierdut un loc de muncă în ultimii doi ani. Pierderea unui loc de muncă înseamnă, de asemenea, pierderea beneficiilor de îngrijire a sănătăţii.

Deoarece Administrația Securității Sociale (SSA) nu va lua în considerare o persoană pentru a fi dezactivată până când aceasta va împlini 24 de luni fără un loc de muncă, oamenii pot acumula o cantitate mare de datorii medicale între momentul în care sunt dezactivaţi și atunci când încep beneficiile Medicare.

Autor: James Hirby

Sursa: http://thelawdictionary.org/

Acestea fiind acum ştiute, ce părere aveţi despre foştii şi actualii guvernanţi ai României, care vor să reformeze sistemul de sănătate românesc după modelul american şi să lase asigurările de sănătate şi serviciile medicale în seama unor mari companii din Occident, multe dintre ele fiind americane?

Autor: Dan Tanasescu

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.